СКАНДАЛ: Наводно нема довољно доказа трговине органима Срба, Вилијамсон одлази

0
(0)

Приштинска телевизија Кљан Косова извештава да нема довољно доказа да је током рата на Косову било трговине органима, чиме се одбацују наводи из извештаја швајцарског сенатора Дика Мартија.

Кљан Косова сазнаје да је то део закључака истраге америчког тужиоца Клинта Вилијамсона који предводи оперативну групу за специјалне истраге ЕУ у вези трговине органима.

Иначе, објављивање његовог извештаја, планирано за други део јуна, одложено је за крај августа, а Вилијамсон након тога планира да напусти садашњу дужност.

Вилијамсон је раније радио као шеф правосудних органа у време УНМИК-а , а страни извори су за Кљан Косова рекли да ће га заменити други амерички тужилац који ће истражити 12 појединачних случајева ратних злочина за које је Вилијамсонова оперативна истражна група, углавном после 12 јуна, пронашла доказе да су почињени.

Како су сви ти случајеви појединачни они не представљају било какву организовану акцију, опртужнице за њих ће највероватније бити подигнуте крајем године.

Ове информације потврђене су на неки начин и данашњим прегледом вести УНМИК-а, где се, између осталог, помиње да извештај о истрази по свој прилици неће бити састављен већ ће уместо њега бити издато саопштење у којем се констатује да истрага није обезбедила довољно доказа, тачније да су тврдње које се износе неосноване, због чега ће бити поднето тек неколико појединачних оптужница.

Кад је реч о недостатку доказа, Кљан Косова прецизира да су практично кључни докази понуђени тек након 12. јуна ове године, па ће истрага по тим наводима тек уследити.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Миломир Степић: Црква и Војска да буду резолутније поводом КиМ! Кад ће ако неће сад?!

5 (2) * Ширењем дефетизма и безнађа пасионарност се (међу Србима) систематски сузбија, а народна …

Са територијом Републике Србије нема играња, терористичке и нарко банде се УНИШТАВАЈУ без МИЛОСТИ!

5 (3) Председник Александар Вучић рекао је да је Србија увек спремна да разговара о …

Један коментар

  1. pa sta ste vi ocekivali da ce ameri da kazu istinu kako moze kada su uni prvi ucestvovali u tome jer su trebali da naplate pommoc a na koji drugi nacin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend