Насловна / Интервју / СЛАВИША РИСТИЋ: Вучић са СНС батинашима и криминалцима застрашују нарoд (видео)

СЛАВИША РИСТИЋ: Вучић са СНС батинашима и криминалцима застрашују нарoд (видео)

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, , био је народни посланик и председник Народног покрета „Отаџбина”, који окупља Србе на Косову И Метохији, Славиша Ристић. Тема емисије је била како српска опозиција (пре свега Савез за Србију) може да се супротстави издаји Косова од стране СНС-СПС режима којег предводе Александар Вучић, Ана Брнабић И Ивица Дачић.
„Патријарх Иринеј је искористио прилику у интервјуу за „Вечерње новости” да понови реченицу у којој напомиње да се ‘Вучић као лав бори за Косово и Метохију’, понављајући, у том истом интервјуу, исто тако и јасно ставове Синода у којима се каже да нема преговара у вези поделе КиМ и разграничења Србије и Космета, пошто је потпуно јасно да је Космет територија јужне српске државе и родно место Српске православне Цркве”, рекао је г. Ристић коментаришући ставове патријарха Иринеја, додајући:

„Међутим, чињеница је да је та поновљена изјава, по мом дубоком уверењу, направила штету. Нек ми опрости Бог што на такав начин то морам да кажем али та изјава збуњује јавност, стиче се утисак да заиста СПЦ, и пре свега патријарх Иринеј, подржавају Вучића у очигледној издаји Косова и Метохије. Не може се рећи ‘да се Вучић бори као лав за КиМ’, и за живот Срба на простору Косова и Метохије, или за нашу Цркву на простору јужне српске покрајине, уколико он последњих месеци, а тога смо сви свесни, јавно изнео шта је његов став по питању Космета – да треба да се одрекнемо митова, да погледамо, како он каже’ реалности и истини у очи’, да више нису наши Качаник и друга косовска места, те да је потребно зато урадити неку врсту разграничења са Косовом ради разграничења са Албанцима, односно да се направи нова српско-албанска граница у договору са Хашимом Тачијем”, истакао је народни посланик Славиша Ристић у емисији.

У емисији се још говорило и о српској опозицији (Савезу за Србију) како она може да се избори за фер и поштене услове у вези парламентарних и председничких избора, о режимским нападима на црквене великодостојнике, о томе како српска мафија влада северним Косовом као представници Александра Вучића на КиМ, о томе како се краду избори на Космету и албанској опозицији, као и у о руској, кинеској и западној политици према Србији и косовском питању.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Србин.инфо

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Бркић: Стефановић је у САД добио наређења и списак кога хапсити (видео) 10

Бркић: Стефановић је у САД добио наређења и списак кога хапсити (видео)

Запад озбиљно зазире због финансијске моћи балканских диктатора који с еналазе на челу огромних криминалних …

Забрањена историја српског народа - Слободан Јарчевић и Славиша K. Миљковић (видео) 11

Забрањена историја српског народа – Слободан Јарчевић и Славиша K. Миљковић (видео)

Гости емисије „Актуелно“ били су историчар и бивши министар иностраних послова Републике Српске Kрајине Слободан …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *