fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Шлихтара par excellence: Ђилас спреман да пружи савет Вучићу

0
(0)

Београд — Председника Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да ће радо објаснити Александру Вучићу како да се реши проблем задуживања.

Поводом изјаве првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да ли да „пита генија Ђиласа како да се задуживање реши“, лидер демократа је у писаној изјавио поручио Вучићу да је увек спреман да му објасни како.

„Сваки Београђанин види где је отишло 315 милиона евра за колико смозадужили Београд у пет година, али нема човека у Србији који може да одговори где је отишло четири милијарде евра за колико су Александар Вучић и ова влада задужили Србију у ових 14 месеци“, наводи се у изјави Драгана Ђиласа. 

Лидер демократа понудио је Вучићу да „о томе и свим осталим темама које покреће када насупрот њега не седи нико из опозиције“, разговарају „на било којој телевизији у било ком термину који он одабере. 

Ђилас је навео и да је захвалан Вучићу што је, гостујући у емисији на ТВ Прва, покренуо тему прогона. 

„Али не тражим заштиту ни за мене, ни за моју породицу од напада који трају већ 12 месеци, јер нисам само ја мета напада. Тражим од свих који имају утицај да се поштују права свих оних чланова ДС-а који су унапред обележени као криминалци, које хапсе и држе у притворима, јер то уништава животе и њих и њихових чланова породице“, поручио је Ђилас. 

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је, гостујући у емисији „Став Србије“ на ТВ Прва, да су две милијарде евра кредита узете када је преузета влада како би се исплатиле пензије и подвукао да је то урађено зато што је био такав фискални дефицит и драматично повећање удела јавног дуга у БДП-у. 

„То су ствари које не можемо да решимо до 2015, 2016.То не може нико да реши. Реците ми тог генија који то може да реши. Ђилас? Тако како је решавао проблем јавних предузећа у Београду? Па ‘закукаће’ цела Србија када за месец дана буду познати биланси јавних предузећа у Београду“, рекао је Вучић.

 

Б92

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Жељко Митровић оптужио Ђиласа за преваре

0 (0) Жељко Митровић, председник „Пинк Медиа групе“, издао је саопштење у којем градоначелнику Београда …

Масовна пљачка грађана Београда, Вучићев кум и Ђиласове фирме

5 (1) Помоћу различитих пословних извештаја за 2012. годину, откривена је пљачка буџета града Београда …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *