Експерти решавају економску кризу: Порез на пензије и плате веће од 60.000

0
(0)

Београд — За Партију уједињених пезнионера Србије (ПУПС) прихваљиво је да економске мере владе обухватају штедњу и опорезивање високих плата и пензија.

Посланик ПУПС-а Момо Чолаковић каже да је за ту странку прихватљиво да се опорезују зараде који су изнад потрошачке корпе, што значи веће од 60.000 динара.

„ПУПС разуме да влада мора да предузме мере како би се ситуација побољшала и овај део штедње и пореза је прихватљив, али треба наћи меру. Мислим да би та мера била да се опорезују примања изнад потрошачке корпе, односно веће од 60.000 динара“, рекао је Чолаковић новинарима у парламенту. 

Он је рекао да ће ПУПС, у том погледу, дати подршку тим мерама, јер сматра да додатне порезе треба да плаћају они са већим примањима. 

Када је у питању опорезивање пензија, Чолаковић је навео да под удар тог опорезивања могу доћи само високе пензије, такође изнад 60.000 динара. 

На питање да ли би за ту странку било прихватљиво да се додатно опорезују примање изнад 50.000 динара, уколико то буде једна од мера, Чолаковић је рекао да та странка неће бити против, уколико за то буде постојала сагласност у влади. 

Он је нагласио да је за ПУПС важно да се, приликом доношења мера, води рачуна о томе како и на који начин да се обзебеди да породице могу нормално да живе.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд није једини: Повећање пореза на имовину чека и друге градове широм Србије

5 (3) Ако је судити по најавама неких локалних самоуправа, оне ће недостатк новца у …

НОВИ НАМЕТИ порез и гастарбајтерима: на 1000 еура зараде, 400 еура иде држави!

4 (25) По свему судећи инфлуенсри и други радници на интернету неће бити једини који …

4 Коментара

  1. Izjednačite sve penzije u Srbiji na 20 hiljada, omogućite narodu narodne kuhinje, i rešili ste problem, pa kome se nesviđa nek otplače malo !!??? Ili ćete uskoro imati HAOS U DRŽAVI, I NAJVEROVATNIJE ŠUT U ZADNJICU, PA NA *VEŠALA IZDAJNICI RODA SVOGA !!!

  2. znaci misim sta reci, to je pravo resenje, svaka cast!

  3. Da se moze sa 20.000 ziveti toliko bi direktori ii politicari imali plate i penzije, ali ……….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend