fbpx

Службе јуре терористу Исламске државе по Београду

0
(0)

Сазнања српске полиције да се на територији Београда налази најчувенији припадник Исламске државе, Абдул Басет ел Сароут из Сирије подигла су све домаће безбедносне структуре на ноге, преносе медији.

Не зна се како је терориста стигао у Србију, али стручњаци сматрају да не постоји опасност од било каквх напада у земљи .
Верује се да је у престоницу стигао заједно са мигрантима, а како за „Ало!“ тврде стручњаци за безбедност, места за панику нема, јер нико од њих не очекује терористичке акције које би могао да организује Сароут и пре им изгледа да се склонио из Сирије због тренутне ситуације у тој земљи.

Проф. др Душко Томић, шеф Катедре за безбедност Факултета за инжењерски менаџмент, наводи да било какво оперативно сазнање о угрожавању националне безбедности укључује не само акције полиције већ свих наших безбедносних структура.

Нико не зна како је ушао у Србију!

Добро обавештен извор листа „Ало!“ навео је да за сада нико не зна како је Абдул Басет ел Сароут ушао у нашу земљу и дошао до Београда.

– Према подацима којима располажемо, реч је о важном члану терористичке организације ИД. Не зна се ни да ли је наоружан, нити да ли је у нашој земљи по неком специјалном задатку, ни да ли му је намера да настави даље.

– Наше службе раде. На било какву расположиву информацију оне се стављају у стање потпуне борбене готовости за извршење сваког задатака. Истовремено, наше службе не износе у јавност своја сазнања, због тога што би то реметило њихов оперативни рад на терену – казао је проф. др Томић.

Момир Стојановић из Одбора за контролу служби безбедности Скупштине Србије каже да тако истакнути члан ИД није без помоћи иностраних центара моћи који имају интересе у његовој земљи. Он, пак, не очекује било какве терористичке акције Исламске државе у Београду због регистровања Абдула Басета ел Сароута на нашој територији.

– Појављивање Абдула Басета ел Сароута из Сирије на нашој територији покушај је западних моћника који имају своје интересе у Сирији да га извуку из те земље и у некој другој фази га врате да одигра улогу. Такође, постоји могућност да је склоњен због своје велике препознатљивости у властитој земљи и његов боравак у Београду не може се довести у везу са тим да би он могао да угрози наше грађане и објекте. Јер припадници ИД нису креатори своје судбине, већ су у у рукама моћних држава чији се интереси преклапају у Сирији – објашњава Стојановић и додаје да верује да је Сароут у директном контакту са, на пример, америчким обавештајно-безбедносним системом.

– Постоји могућност да су га они извукли са ратишта у Сирији због консултација или је сам, поставши свестан последица потписаног примирја између Вашингтона и Москве, постао схватио које би то последице могло да има по њега и зато је дошао у Србију – објашњава он.

Подсетимо, српска полиција већ неколико дана интензивно трага за Абдулом Басетом ел Сароутом из Сирије, истакнутим припадником Исламске државе, за ког се верује да је илегалним каналима са мигрантима ушао у нашу земљу и да се тренутно крије на територији Београда. Сароут се сматра лидером сиријских побуњеника у свом родном граду Хомсу, врло је популаран у Сирији, а био је голман у некадашњој фудбалској репрезентацији те земље!

ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Врх државе охрабрио полицијску бруталност и иживаљавање над голоруким народом

5 (7) Изјаве председника Републике, министра унутрашњих послова и директора полиције, који у уторак увече …

Порука из Ниша: „Београђани, сачувајте ‘Срећне људе“, а РТС порушите“ (ВИДЕО)

5 (7) Свет с пажњом гледа према Београду, Србија је устала, народ је одлучан. И …

Један коментар

  1. Сит се насмејах, тај горе је ухваћен, чим је јављено у новинама сада креће трговина. Она иде овако они који су га ухватили тражиће информације или шта већ од наших служби, ако доставе биће као ухваћен и углавном убијен, ако не доставе друге ће га службе ухватити па ће овима овде пасти интегритет, јер њима је то најбитније, који су пореду на оцењивању. Надам се да није она трећа опција, да рокне нешто као овде па га опет убију и прогласе неко стање или ти као у француској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *