„Смањеним примањима финансирамо лажна Вучићева обећања“

0
(0)

Грађани Србије од својих смањених плата и пензија финансирају лажна обећања Александра Вучића, тврди Демократска странка реагујући на тврдње менаџмента смедеревске „Железаре“ да не послује профитабилно и подсетивши да је премијер Србије најављивао да ће то предузеће за шест месеци од довођења нове управе пословати са добитком.

ДС пита шта се десило са најавама да ће Железара Смедерево шест месеци након постављања новог менаџмента почети да послује профитабилно и да ли је тачно да је више од 180 милиона евра дато том предузећу преко Фонда за развој или на друге начине.

Железара не зарађује

Извршни директор менаџерског тима ХПК инжењеринг Петер Камараш који управља Железером Смедерево, изјавио је прошлог четвртка да то предузеће у 2015. години није остварило профит.

Та странка је у саопштењу оценила да изјава извршног директора менаџерског тима ХПК Инжењеринга да Железара током 2015. године није остварила профит, потврђује да „грађани Србије од својих смањених плата и отетих пензија, финансирају лажна обећања Александра Вучића“.

– ДС у име грађана поставља питање да ли су тачни подаци да је око 180 милиона евра дато преко Фонда за развој или на друге начине Железари, и најважније, шта од тога имају њени радници који страхују да ће остати без посла у налету Вучићеве самопромоције, лажних обећања и неуспелих пројеката – пише у саопштењу.

СНС: Политика мржње ДС

Реагујући на оптужбе ДС-а, СНС је оценила да функционерима ДС-а смета „то што је Смедерево данас жив град и што породице радника Железаре нису гладне“.

– ДС није довољно што је у време њихове владавине више од пола милиона људи из приватног сектора остало без посла, што су радници брутално избачени на улицу, и чињеница да док су се они богатили читаве породице су гладовале због њихове пљачкашке политике, а сад им смета што у Железари ради 5.000 људи, који редовно примају плату и могу да хране своје породице – навео је СНС.

Та странка је додала да је „згрожена“ политиком мржње ДС-а „према свему што Александар Вучић и Влада Србије раде да би од Србије направили економски јаку и модерну државу, да би сачували радна места и отворили нова“.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Предраг Кон: “Ништа Црква, ништа гости, славите као под Турцима”

4 (8) Свако окупљање, па и оно током периода верских слава и празника, представљају повећан …

Нови напредни закон за скидање коже са леђа: Плаћаћемо порез на шупе, кокошињце, бунаре…

4.4 (14) Од Нове године плаћаћемо порез на подруме, шупе, бунаре, котларнице, базене, свињце, кокошињце, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend