Смена Зоране Михајловић или генерални штрајк, она заступа интересе лобија увозника струје и инвеститора у вертропаркове

Смена Зоране Михајловић или генерални штрајк, она заступа интересе лобија увозника струје и инвеститора у вертропаркове

Председник Синдиката Рударског басена Колубара Миодраг Ранковић је најавио да ће бити организован генерални штрајк уколико министарка рударства и енергертике Зорана Михаловић не буде смењена, наводећи да она заступа интересе лобија увозника струје.

„Остајемо при захтеву да Зорана Михајловић буде смењена са функције министарке рударства и енергетике, због тога што је гласноговорник лобија који се залаже за отказивање изградње Термоелектране ‘Колубара Б’ и брзо гашење свих термо погона за производњу струје у Србији, а, који, у првом реду, чине увозници струје и инвеститори у вертропаркове“, рекао је Ранковић за лист Данас.

Како је навео, „очекивали смо да ће министарка Михајловић позвати наше представнике на разговор након протестног збора који смо организовали у понедељак, али она то није учинила, већ је разговарала са Миланом Ђорђевићем, председником Синдиката радника ЕПС који подржава њене ставове“.

„Он не представља интересе рудара Колубаре, јер му је на збору који смо одржали изгласано неповерење. У случају да Зорана Михајловић не буде смењена, организоваћемо генерални штрајк како би се остварио тај и сви наши други захтеви“, рекао је Ранковић.

Ранковић је истакао да ће крајем ове седмице или следеће разговарати са председником Србије Александром Вучићем коме ће, том приликом, бити предочени проблеми с којима се рудари суочавају.

Бета, Данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ексклузивно: Метеорски успон „Про Тента“ – фирме која лобира за Грчића

Ексклузивно: Метеорски успон „Про Тента“ – фирме која лобира за Грчића

Представници неколико приватних фирми, које послују са Електропривредом Србије, упутили су писмо председнику Александру Вучићу …

Проверити сваки потпис Брнабићке и Вучића на свим документима везаним за Рио Тинто!

Проверити сваки потпис Брнабићке и Вучића на свим документима везаним за Рио Тинто!

И том лоповском и издајничком олошу спремити простор у затвору. Прво да уживају који месец …

Један коментар

  1. Људи, не мењајте министарку проф. др ецц Зорану Михајловић, јер још није завршила оно жто је желела. Није сменила директора Србијагаса Бајатовића, а није му ни скинула плату већу од 30.000 евра, није угасила термоелектрана на чврсто гориво, није пуштила све аутопутеве, а још није постала премијерка или председница Србије. Греота је, има жељу, а ви јој не дате. Ако она није човек, ви будите људи. Такође труди се да повећа енергетску ефикасност земље до неслућених висина, мада она и не зна шта је то. Она као министарка се посвађала са свим сарадницима, осим са шефом Вучићем, можда не сме. Министарка је уназадила струку у ЕПС-у, способни кадрови су растерани, а фирму води печењар и слични њему и њој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *