Број смртних случајева после вакцинације „Фајзером“ већи него после „АстраЗенеком“
фото: АФП

Број смртних случајева после вакцинације „Фајзером“ већи него после „АстраЗенеком“

Број смртних случајева после примене вакцине против вируса корона компаније „Фајзер“ у шест европских држава значајно је већи од броја смртних исхода после примене вакцине „Астра зенека“, наводи се у извештају шведско-британске фармацеутске компаније у који је Спутњик имао увид.

У Спутњику у Москви је потврђено да је реч о оригиналном документу.

„Астра зенека потврђује да је аутор документа. Информације нису биле намењене за ширу јавност“, рекла је представница компаније.

У извештају на 12 страна под називом „Обнављање поверења према вакцинама против ковида 19 и унапређење сарадње међу регулаторима, здравственим службама и фармацеутским компанијама – позив на акцију“ наводе се статистички подаци према којима је укупан број смртних случајева на сваких милион датих доза вакцина „Фајзера“ у Француској, Немачкој, Британији, Норвешкој, Аустрији и Италији три пута већи у односу на „Астра зенеку“.

Тако су у Француској регистрована 45,3 смртна случаја на милион датих доза вакцине „Фајзер“ и 17,9 смртних исхода од „Астра зенеке“.

У Немачкој је тај однос – 29,9 према 6,5, у Британији – 20,7 према 24,2, у Норвешкој – 164,3 према 44,6, у Аустрији – 47,5 према 7,5 и у Италији – 10,9 према 7,3.

При томе се у Британија масовно спроводи вакцинација „Астра зенеком“ и основни је препарат за читав низ категорија пацијената. У Великој Британији, према подацима од 26. маја , једну дозу вакцине примило је 72,9 одсто пунолетних грађана, а две – 44,8 одсто, наводи се у извештају.

Без обзира на саопштења европских земаља о опасности од вакцинације и одустајању од њене примене, наведена статистика показује да већи ризик постоји за оне који су вакцинисани „Фајзером“.

Компанија „Астра зенека“ наводи да последице подигнуте буре не трпи само она, већ да се оптужбе против њене вакцине одражавају и на поверење у вакцинацију препаратима других произвођача и жељу људи да се вакцинишу.
Вакцинација која није спроведена на довољном броју људи продужава пандемију, истичу у компанији.

Такође се наводи да су британски регулатор и научници у више наврата истицали да ризик од заражавања вирусом корона у значајној мери премашује ризике од озбиљних нежељених ефеката након вакцинације.

„Астра зенека је привржена партнерству са консултативном групом за имунизацију (НИТАГ) и регулаторима како би се обновило поверење према вакцини“, закључује се у извештају.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

НЕЗАДОВОЉНИ Макроновим мерама Французи напали 2 пункта за вакцинацију (видео)

НЕЗАДОВОЉНИ Макроновим мерама Французи напали 2 пункта за вакцинацију (видео)

Два центра за вакцинацију у Француској нападнута су у јеку протеста против нових, оштријих епидемиолошких …

У два највећа упоришта глобалиста у ЕУ Паганији уводе обавезну вакцинацију за медицинске раднике

У два највећа упоришта глобалиста у ЕУ Паганији уводе обавезну вакцинацију за медицинске раднике

Морамо ићи ка вакцинацији свих Француза, то је једини пут ка нормалном животу, рекао француски …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *