Смењен главни уредник листа “Данас” после гостовања са Вучићем у “Ћирилици”

0
(0)

Дугогодишњи главни уредник листа “Данас” Зоран Пановић разрешен је са те функције само недељу дана после гостовања са Александром Вучићм у емисији “Ћирилица” на ТВ “Хаппy”.

Досадашњи главни уредник Данаса Зоран Пановић разрешен је са те функције на Скупштини акционара која је била пре неколико дана.

Ову вест данас је на колегијуму саопштио Пановић.

Он је УНС-у рекао да не зна разлоге смене и да је то познато само Скупштини акционара која се одлучила да постави колумнисту Дражу Петровића за новог главног уредника.

– Најнормалније се осећам поводом ове одлуке, наставићу да пишем колумну за “Данас”, рекао је Пановић.

На Пановићево место постављен је сатирични колумниста Драгољуб Дража Петровић.

– Потрудићу се да радим на имиџу листа, али и даље ће остати иста уређивачка политика коју карактерише критика власти, праве и проверене информације, рекао је УНС-у Дража Петровић који ће од 4. априла преузети функцију главног уредника “Данаса”.

Ова рокада долази након гостовања Зорана Пановића у емисији “Ћирилица” са Александром Вучићем и Јеленом Милић, директорком Центра за евроаталнтске студије.

Узимајући у обзир чињеницу да Пановић није упознат са разлозима изненадне смене поводом које се осећа “најнормалније”, поставља се питање да ли његова смена има везе са гостовањем у “Ћирилици”, где су он и Јелена Милић решетали Вучића по разним основама.

Иако Пановић није био екстремно критичан према Вучићу у “Ћирилици”, већ објективно директан, необразложене смене уредника у току предизборне кампање по директиви Александар Вучић нису никакав новитет.

Проблематично је то што Пановић не зна због чега је смењен и због чега се поводом смене осећа “најнормалније”.

Зоран Пановић је на челу листа “Данас” провео седам година, а у редакцији је од оснивања 1997. године.

Препознатљив је по специфичном и прецизном сецирању стварности, како кроз аналитичке текстове, тако и у јавним наступима.

Пановић ће, како је саопштио на колегијуму, остати у редакцији и наставити да објављује своју култну колумну која је један од најбољих пресека политичких дешавања прошле недеље.

Драгољуб Дража Петровић у каријери је радио за више листова, почевиши од “Борбе”, “Наше борбе” до “Гласа јавности”.

У “Данасу” је као новинар и уредник од 2009. године. Тренутно важи за најпопуларнијег и најдуховитијег колумнисту у Србији.

У последње време пише три колумне, у Данасу, Недељнику и на Н1. У Недељнику има своју редовну колумну “Закопчавање мита”.

Н1 / Телепромптер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Да купујемо гранате из Бугојна?! А да купиш коју из „Крушика“ и „Заставе“ коју сте успели да сјебете?

5 (1) „Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо …

5 Коментара

  1. Je li ovo zaista istina? Po meni, jedini preostali objektivni novinar.

  2. Kako ne zna sto je smenjen? Pa postavio je pitanje caru, a akcionari su ga smenili da car ne ukine list. Eto zato je smenjen.

  3. Ma šta je tu čudno? Zna se da je ova vlast Bog i batina za sve pa i za novinare. Ne možeš Panoviću Vučiću kontra dlakama, već ga milovati. A on je veoma čudan. Mislim da bi trebalo prethodno da poseti jednog lekara,,,,

  4. Ne bi me iznenadilo da je Jelena Milic dosla na njegovo mesto.

  5. POSTO JE NA NJEGOVO MESTO DOSAO DRAZA NE ZNAM STA DA MISLIM OSIM DA OVAJ PANOVIC NIJE PO VOLJI NEKOGA A DA JE DRAZA KO JE PO VOLJI; MISLIM DA OVO NE PIJE VODU IZ RAZLOGA STO SVI ZNAMO KAKO DRAZA PISE PA BICE DA JE PANOVIC OTISAO JER JE BIO BLAG U KRITIKAMA A TO NIJE NEKOME IZ DRUSTVA KOJE UPRAVLJA LISTOM ODGOVARALO:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend