fbpx

Смрт новинарке Даде Вујасиновић нерасветљена и после 24 године

0
(0)

Независно удружење новинара Србије (НУНС) подсетило је данас да ни после 24 године још није расветљена смрт новинарке Радиславе Даде Вујасиновић и затражио од надлежних органа да утврде и јавно саопште „ко је безмало две и по деценије опструирао истрагу и држао јавност у заблуди да се новинарка убила”.

„Убица новинарке ни после 24 године није приведен правди упркос више пута обнављаним истрагама и вештачењима и небројеним обећањима надлежних државних органа”, навео је НУНС.

Удружење је саопштило да никада неће одустати од захтева да тај „монструозни злочин буде до краја расветљен и да извршиоци и њихови налогодавци буду процесуирани”.

„НУНС захтева и да надлежни државни органи утврде и јавно саопште ко је безмало две и по деценије опструирао истрагу и држао јавност у заблуди да се новинарка убила у шта Дадина породица, њени пријатељи и колеге никад нису поверовали”, наводи се у саопштењу.

Радислава Дада Вујасиновић пронађена је мртва 9. априла 1994. године у свом стану у Трећем булевару 118 у Новом Београду. У записнику који је сачињен после обављене обдукције наведено је да је умрла дан раније, у 1.30 сати.

Како је јуче пренело Удружење новинара Србије, у Вишем јавном тужилаштву им је речено да је предистражни поступак о смрти новинарке Радиславе Даде Вујасиновић и даље је у току.

Према наводима УНС-а, статус тог предмета и даље је отворен и активан и није донета одлука у било ком правцу, али се активно ради на утврђивању свих релевантних чињеница и околности догађаја.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Најављена оптужница за убиство Улофа Палмеа, решена мистерија из 1986. године?

3 (2) Стокхолм – Један од најмистерознијх атентата, убиство шведског премијера Улофа Палмеа пре 34 …

Некадашња сарадница Оливера Ивановића Силвана Арсовић оптужена за саучесништво у његовом убиству

5 (1) Према новој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића која је достављена одбрани, некадашња …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *