Насловна / Србија / Хроника / Смрт новинарке Даде Вујасиновић нерасветљена и после 24 године

Смрт новинарке Даде Вујасиновић нерасветљена и после 24 године

Независно удружење новинара Србије (НУНС) подсетило је данас да ни после 24 године још није расветљена смрт новинарке Радиславе Даде Вујасиновић и затражио од надлежних органа да утврде и јавно саопште „ко је безмало две и по деценије опструирао истрагу и држао јавност у заблуди да се новинарка убила”.

„Убица новинарке ни после 24 године није приведен правди упркос више пута обнављаним истрагама и вештачењима и небројеним обећањима надлежних државних органа”, навео је НУНС.

Удружење је саопштило да никада неће одустати од захтева да тај „монструозни злочин буде до краја расветљен и да извршиоци и њихови налогодавци буду процесуирани”.

„НУНС захтева и да надлежни државни органи утврде и јавно саопште ко је безмало две и по деценије опструирао истрагу и држао јавност у заблуди да се новинарка убила у шта Дадина породица, њени пријатељи и колеге никад нису поверовали”, наводи се у саопштењу.

Радислава Дада Вујасиновић пронађена је мртва 9. априла 1994. године у свом стану у Трећем булевару 118 у Новом Београду. У записнику који је сачињен после обављене обдукције наведено је да је умрла дан раније, у 1.30 сати.

Како је јуче пренело Удружење новинара Србије, у Вишем јавном тужилаштву им је речено да је предистражни поступак о смрти новинарке Радиславе Даде Вујасиновић и даље је у току.

Према наводима УНС-а, статус тог предмета и даље је отворен и активан и није донета одлука у било ком правцу, али се активно ради на утврђивању свих релевантних чињеница и околности догађаја.

Бета

Актуелно

Тужилаштво после изјава Ђурића о убиству Ивановића: Сви подаци из поступка носе ознаку „строго поверљиво”

Тужилаштво за организовани криминал и даље води предистражни поступак против неидентификованих извршилаца у случају убиства …

Од убиства Слободана Милошевића прошло 13 година

У присуству страначких функционера и бројних грађана, у Пожаревцу је 11. марта обележено 13 година …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons