Снајперска пушка СВЛК-14 „Сумрак“ погодила мету на даљини преко 4км

0
(0)
Снајперска пушка коју производи компанија Lobaev Arms, поставила је апсолутни рекорд када је у питању погодак мете величине човека.

Наиме, руским снајперистима је пошло за руком да погоде мету на даљини од невероватних 4,210 метара! Ова вест је објављена на званичној страници ове компаније која се налази на друштвеној мрежи Вконтакте.

Групу снајпериста која је имала задатак да оствари погодак у мету на екстремним даљинама, предводио је Андреј Рјабински. Компанија Lobaev Arms је за ове потребе направила специјалну пушку.

Иначе досадашњи апсолутни рекорд су држали Американци, који су успели да погоде мету са даљине од 3,450 метара. Дакле, нови рекорд је надмашен за готово цео један километар, што је заиста невероватан резултат.

Гађано је из импресивне снајперске пушке СВЛК-14 „Сумрак“, која је пројектована да оствари 100% погодке на даљинама преко 2,500 метара. Ова пушка се производи у неколико пушчаних калибара (.408 Cheуtac .ЗЗ8LM .З00WM). Конкретно за овај задатак употребљен је оригинални метак .40 Lobaev Improved, тежине 27 грама. Тежина пушке је око 10 килограма, а почетна брзина зрна на устима цеви није испод 900 м/сек. До крајњег одредишта, тј.погодка у циљ, зрно лети око 13 секунди.

rs.rbth.com

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *