fbpx

СОЛИДАРНИ СА ВОЋАРИМА: Отказани „Дани вишње“ због ниске откупне цене воћа

0
(0)

Организациони одбор привредно-туристичке манифестације „Дани вишње и 14. Топлички сабор вишњара“ донео је одлуку да се ова традиционална манифестација ове године не одржи због солидарности са произвођачима овог воћа, који су се због ниске откупне цене и проблема у откупу нашли у тешком положају.

Образлажући одлуку о одлагању манифестације Мирољуб Пауновић, заменик градоначелника Прокупља и председник Организационог одбора ове манифестације, истакао је да су род и квалитет вишње најбољи у последњих неколико година, као и да су произвођачи због тога очекивали добру откупну цену и добар пласман.

Прочитајте још – Кесеровић: Ове године мањи род воћа од пет до осам одсто због лоше заштите у прошлој години

– Вишња се на територији града Прокупља налази на површини од близу 2.000 хектара, а велики број домаћинстава своју егзистенцију заснива на производњи овог воћа. Иначе, откупна цена ове године за прву класу креће се од 40 до 50 динара, а за другу 30 динара по килограму, док берачи наплаћују од 18 до 20 динара по килограму – рекао је Пауновић.

БЕРБА

Овогодишња кампања бербе вишње на подручју села која гравитирају око Џигоља и подручја од Мале до Велике Плане није ни почела. Ту информацију саопштили су представници Организационог одбора из Велике Плане.

Новости.рс

фото: Љубиша Митић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *