четвртак , 24 септембра 2020

ВУЧИЋЕВ САНАK ПУСТИ: Ништа од повећања плата у ЈУМKУ!

0
(0)

Не постоје реални параметри у пословању врањског «Јумка» који би представљали основу за повећање плата у овој врањској текстилној фабрици, упозорава познати врањски економиста који је до пре неколико година радио у овом предузећу.

Ово упозорење стиже као реакција на захтев председника Србије Александра Вучића «да радницима треба повећати плату на 32.000 динара, јер овој фабрици добро иде, добила је нови посао од државе за полицију и Војску»!?

– Вучић је на сајму наоружања и војне опреме демагошки олако и у популистичком маниру сугерисао пословодству «Јумка» да повећа плате радницима на 32.000 динара, вероватно импресиониран оним што је видео на штанду врањске текстилне фабрике, али и на линији изборне кампање у којој се налази од како је дошао на власт. Чињенице и то економске говоре другачије, у првом реду, то је платни фонд на месечном нивоу који би био повећан за 16 милиона динара, од садашњег износа од 64 милиона на 80 милиона динара и то само за раднике у производњи, а то «Јумко» не би издржао без повећаних државних средстава – објашњава саговорник ИнфоВрањских.

По мишљењу овог економисте, «ту су и дуговања «Јумка» као највећа кочница на путу повећања плата».

– «Јумко» није случајно у УППР-у, Унапред припремљеном плану реорганизације, то је условљено износом укупног дуга од 2.103.900.000 динара који мора да се решава кроз УППР. Kолико знам повереници нису вољни да дигну руке од својих пара, првенствено, држава и добављачи са потраживањима од милијарду динара, Град Врање који потражује 600 милиона динара, радници по основи судских пресуда 400 милиона, а ту је и дуг за воду од преко 260 милиона динара, па радницима који нису тужили 100 милиона и да не набрајам даље – наводи саговорник ИнфоВрањских.

Саговорник ИнфоВрањских на свој начин тумачи обећање актуелног генералног директора «Јумка» Бранислава Трајковића, дато на сајму Вучићу, «да ће бити повећања плата у «Јумку» до краја ове године».

– Мислим да је Трајковић покушао да ублажи сугестију председника Србије и лидера СНС, свестан да повећање плата у скоријем периоду није реална опција, јер је, верујем, упознат са дубиозама «Јумка», али и са чињеницом да је рачун предузећа већ осам година у блокади на 485 милиона динара – сматра саговорник ИнфоВрањских.

Подсећамо, «Јумко» је на деветом по реду Међународном сајму наоружања и војне опреме «Партнер 2019» имао свој штанд на коме је представио свој производни асортиман за полицију и Војску, а главни «хит» производ била је невидљива војна тканина.

С. Kостић, Инфо Врањске

фото: Ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нису сви у Србији идиоти ал има понеки и то комплетан!

3.7 (6) Председник Александар Вучић изјавио је да су „глупости и бесмислице” изјаве Авдулаха Хотија …

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

2 Коментара

  1. ПерунГромовник

    А шта очекивати од лажовчине?

  2. Da li vi gospodo ne vidite da vođa ima za cilj samo svoj EPP, bez razlike na mogućnosti i uspehu u poslovanju, on priča samo o povećanju penzija i plata i gradnji tuđih fabrika i autoputeva. Može i ništa da ne izgradi, kako stvari stoje i ništa neće vredno izgraditi, a zamajavaće svoje i tuđe glasače. Da poštuje svoje ingerencije ne mora da laže građane, a ako mu veruju neka ih laže do mile volje. Blagi ljudi ne verujte njegovim bajkolažama i hvalospevima. Jedino je to izvežbao od rođenja do danas. Svaka čast njegovom napredovanju isključivo u politici lažama i paralažama i mudrom zamajavanju široke narodne mase. Veruju pravom čoveku i pravoj funkciji? Gospodo vi sada, po njegovom živite najbolje ikada, a jedva spajate ili ne spajate kraj s krajem. To vam je, sami krojite svoju životnu sudbinu. Rekao bih srećno vam bilo, ali sumnjam da će biti i ole nešto od toga. Sve je to laž i samo laž ne vaša nego njegova!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *