fbpx

Сорошев АНУС треба укинути и разјебати то секташко легло!

0
(0)

Академија само може да понуди мишљења појединаца, а она су различита у мери која је присутна и у друштву, каже председник САНУ Владимир Костић.

„Немојте очекивати да Академија прегласавањем заузима заједнички став о Косову и Метохији. То није у природи Академије. Академија може да понуди мишљења појединаца, а она су различита у мери која је присутна и у друштву“, рекао је Костић новинарима, коментаришући очекивања од учешћа САНУ у унутрашњем дијалогу о Косову.
Костић је додао да су сви чланови САНУ појединачно дужни да кажу свој став.

САНУ је, као институција од националног значаја, прихватила да учествује у разговорима о унутрашњем дијалогу о КиМ, али су се чланови Извршног одбора Академије договорили да се не праве појединачна иступања док сваки члан Академије не да свој сопствени закључак.

„Ја се надам да ћемо у следећих неколико недеља и у писаној форми имати ставове појединаца у Академији. Академија није политичка странка да би имала политичку платформу, она може само да понуди мишљења појединаца“, рекао је Костић.

Упитан да прокоментарише иступања појединих црквених великодостојника, а ту се мисли на митрополита Амфилохија Радовића, рекао је да сматра да би сви требало да се стрпе и да дијалог ако је „од самог почетка заснован на међусобним пребацивањима, оптужбама и поделама, губи сваки смисао“.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ево га! Коначно проговорио и Сорошев АНУС!

4 (5) Извршни одбор Српске академије наука и уметности (САНУ) оценио је да је у …

Вучић и Сатанистичка Напредна Секта започели прогон хришћана у Србији! (видео)

4.5 (22) Наоружана полиција упада у цркву у месту Дудовица у близини Лазаревца и у …

2 Коментара

  1. SANU je gerontološki centar bolesnih ali pohlepnih starkelja koji su od nacionalnog značaja manja od pasa lutalica. Sram vas guzice bilo, jer obraza nemate. Pa kome mislite Srbija da ostane? Mladi pobegoše u svet da opstanu jer u Srbiji ne mogu preživeti, matori će pomreti pa će Srbija postati domovina avganistanaca, sirijca libijaca…Jebo vas onaj ko vas sastavi (JOKS). Pa vi svi zajedno imate gustoću mozga manje nego mačka brkove.
    Da su vam roditelji živi odrekli bi vas se, smradovi jedni iz usta vam smrdi gore no iz kereće bulje, koliko ste pokvarevi. Mislite da ste nešto što sebe nazivate akademicima.Vi ste impotentni kurci s jednom nogom u grobu, samo još miste obavešteni.

  2. slazem se sa prijateljima srbijadanas, ovo je haos sta rade, izbuseni smo kao sito, po srbiji vrslja ko stigne, sve je u rasulu. naravno sve je zapisano jos davno kako treba da nas satru….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *