"Срби за Србе" прикупили милион евра широм света као помоћ поплављном народу

„Срби за Србе“ прикупили милион евра широм света као помоћ поплављном народу

0
(0)

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ прикупила је средином августа више од милиона евра донација за помоћ угроженој деци и породицама широм Балкана, као и за помоћ угроженима у мајским поплавама, саопштила је данас ова организација.

Од 2005. године, под слоганом “Деца су наша будућност“, организација је помогла преко 500 породица са више деце и обезбедила неопходну и вредну хуманитарну помоћ за најугроженије припаднике српског народа у земљи и региону.

Званични сајт организације (www.srbizasrbe.org) забележио је више од седам милиона посета, наводи се у саопштењу.

Захваљујући званичним огранцима организације у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској, САД и Немачкој, као и великом броју донатора и пријатеља организације широм света, “Срби за Србе“ су прикупили неопходна средства и обезбедили вредну хуманитарну помоћ за стотине породица широм Балакана.

Поред изградње и поправке на десетине кућа, обезбеђена је велика помоћ у виду фрижидера, шпорета, замрзивача, веш машина и другог неопходног покућства, изграђен је и опремљен велики број купатила, опремљене су дечје собе новим креветима, плакарима, столовима, компјутерима, играчкама и школским прибором.

Организација је, како се наводи, обезбедила велику помоћ сеоским породицама у виду трактора, пластеника, крава, оваца и коза како би својим радом стекли могућност да обезбеде основне животне потребштине за своју децу.

Оно што организацију “Срби за Србе“ издваја јесте крајње транспарентан начин рада и велики број појединачних донатора који на месечном нивоу учествују у добротворним акцијама ове организације.

На свом званичном сајту и друштвеним мрежама организација свакодневно објављује листе донатора као и увид у тренутно стање на свим банковним рачунима, што представља јединствен пример у раду хуманитарних организација у Србији.

Организација “Срби за Србе“ ће, у сарадњи са сродним организацијама, СПЦ, медијима, и бројним пријатељима широм Европе и света наставити вредан хуманитарни рад на добробит угрожених породица широм Балкана како би неопходна хуманитарна помоћ стигла до што већег броја угрожене деце, каже се у саопштењу.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

4 Коментара

 1. Zakon o obligacionim odnosima Republike Srbije, član 378, tačno nabraja koja sve dugovanja zastarevaju posle godinu dana, ukoliko nije pokrenut sudski postupak za njihovu naplatu, kada nastupa prekid u zastarevanju. Između ostalog to su struja, voda, tel.računi, RTS pretplata i sve praktično osim poreza, jedino porez nikada ne zastareva. Za firme je taj limit 2 godine. Posle 10 godina neplaćanja, ukoliko nije pokrenut sudski postupak, ne može se ni pokretati za taj period. Prema tome, pošto na osnovu novog Zakona o izvršenju neće biti sudskih tužbi nego rešenja o prinudnoj naplati, kada dobijete takvo rešenje i ukoliko su potraživanja veća od godinu dana (npr.RTS pretplata), potrebno je da odgovarajućoj sudskoj instanci u žalbenom roku jednostavno podnesete prigovor pozivajući se na zastarelost, i oni mogu da se slikaju!!! Dakle, danas, 22. avgusta 2014., mogu da vas tuže i traže da platite pretplatu (struju, vodu), samo za period od 22.avgusta 2013. godine, ako u međuvremenu nisu pokrenuli postupak za ona dugovanja pre 22.avgusta 2013. jer u tom slučaju nastupa prekid zastarelosti.

 2. U BORBI PROTIV UMA I OKUPACIJE SLUŠAJ internet radio ,,Snaga naroda,, širi dalje

 3. MASOVNA TUČA U NOVOM PAZARU
  NAPADNUT KRISTIJAN GOLUBOVIC NJEGOV BRAT TESKO POVREDJEN (VIDEO) https://www.youtube.com/watch?v=EJNx1NnVeWA

  U tuči je šest osoba lakše povređeno, dok je brat Kristijana Golubović zadobio teške telesne povrede

  Kristijan Golubović napadnut je večeras u Novom Pazaru uoči MMA meča sa Adnanom Alićem. Golubović je trebalo da se bori večeras.
  U hali Pendik izbila je velika masovna tuča kada je na sceni izašao Kristijan Golubović. U tuči je šest osoba lakše povređeno, dok je brat Kristijana Golubović zadobio teške telesne povrede. Svi povređeni su članovi Kristijanovog tima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend