„Србија да подигне зид на граници са Македонијом“

0
(0)

Српска народна партија (СНП) сматра да Србија треба да, попут Мађарске, подигне зид на граници са Македонијом, јер само тако може спречити прилив миграната.

Треба да подигнемо зид?

Како се наводе, „2.000 људи свакога дана, са Блиског истока и северне Африке, пристижу у нашу земљу“.

“Крајње је време да почнемо да се понашамо као свака земља западне Европе која на прво место ставља свој, а не туђи интерес“, истиче се у саопштењу СНП-а, у коме се подсећа да то на државној међи са Србијом чини Мађарска, као чланица Европске уније.

Из те странке подсећају да су, према дефиницијама Уједињених нација и Европске комисије, избеглице они који беже од рата, азиланти особе које су угрожене у домовини због својих политичких ставова, а да се мигранти селе у потрази за бољим животом.

“У Србији немамо официјелан став о којим категоријама људи се овде ради, осим што свакодневно стижу алармантне вести из званичних кругова да ће, до краја године, бити поднето 100.000 захтева за азил у Србији, што ће нас коштати додатних 150 милиона евра, те да ће се, на југу земље (уз подршку ЕУ!), градити монтажни град за чак 400.000 азиланата“, наводи се у саопштењу СНП-а.

Како кажу, ради осигурања сопствене безбедности, Србија ту ситуацију мора одмах да почне да третира као ванредну и да предузме мере које нису уобичајене за нормалан прилив миграната, подразумевајући и неупоредиво снажнију контролу границе, уз помоћ Војске и осталих надлежних служби.

Истовремено, Скупштина Србије треба да по хитној процедури, изменама Закона о азилу, рокове за доношење одлука о азилу и у првостепеном и у другостепеном поступку скрати на највише 48 сати, као и да спречи могућност да, ако је мигрант прошао кроз трећу сигурну земљу, а то су и Грчка и Македонија, и није затражио азил, право на азил тражи код нас.

Такође, како наводе, морају се пооштрити и казне за илегални прелазак наше границе које су сада симболичне, за разлику од, на пример, Бугарске, где је казна за исто дело – чак три месеца затвора, због чега илегални мигранти не иду том “сигурном трасом“ кроз територију ЕУ, већ кроз Србију.

Из те странке тврде да је “јасно да ЕУ жели да мигранти остану трајно у Србији и да зато само наиван човек може да помисли да Брисел не подржава изградњу зида на граници Мађарске са Србијом“.

Како кажу, “поново је Србија та од које ‘Стара Европа’ жели да, дајући нам неке ситне паре за то, направи ‘војну крајину’ између ‘османског света’ и ‘западне цивилизације’, као последњу брану навали миграната са Блиског истока у ЕУ“.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Највеће поплаве на Косову и Метохији задњих 50 година, преко 200 Срба заробљено у кућама без струје, воде и хране!

5 (2) Тренутно се дешавају највеће поплаве на Kосову и Метохији у последњих 50 година. …

Делови Србије под водом: Ванредно у неколико општина, у току евакуација (видео)

0 (0) Због обилних падавина у неколико општина у Србији проглашена је ванредна одбрана од …

2 Коментара

  1. Meni ne smeta. Volim arapsku hranu. A kome smeta neka ide u Siriju da mu ISIS odsece glavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend