Србија гори а Вучић и Дачић чешљају ћелавог Балмера

0
(0)

БЕОГРАД – Сектор информационих технологија представља велики потенцијал за развој привреде, а Влада Србије намерава да ту шансу искористи уз помоћ највећих светских ИТ компанија, оцењено је током састанка председника Владе Ивице Дачића и првог потпредседника Александра Вучића са генералним директором компаније Мајкрософт Стивом Балмером.

Влада Републике Србије означила је раст и развој ИТ сектора као један од главних економских приоритета, јер управо овај сектор може бити подстицај за економски опоравак земље. Србија поседује огроман потенцијал у овој области, рекао је Дачић, а наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима.

„Мајкрософт је истински партнер Владе Србије који подржава наше напоре у развоју ИТ индустрије и учествује у процесу повећавања стопе дигиталне писмености, као и заштите интелектуалне својине”, навео је премијер, додајући да добра сасрадња Владе Србије и компаније Мајкрософт улази у другу деценију.

Генерални директор Мајкрософта Стив Балмер рекао је да је задовољан посетом Србији и разговорима са представницима Владе, партнерима и клијентима.

„Наша компанија је веома посвећена омогућавању квалитетног обављања различитих активности уз помоћ великог броја уређаја и сервиса који су намењени становништву и привреди из целог света. Та иста посвећеност се односи и на наше пословање у Србији где сарађујемо са локалним компанијама, стварамо нова партнерства и развијамо нове технологије у оквиру Мајкрософт развојног центра, чија решења користе милиони људи широм света”, рекао је Балмер.

„Пред нама су велике могућности и узбуђени смо јер можемо ове предности учинити доступним како људима, тако и привреди у Србији”, рекао је Балмер.

На састанку са представницима Владе и члановима Националног савета за економски опоравак оцењено је да глобална ИТ индустрија бележи за око 60 одсто бржи раст у поређењу са остатком привреде, док у Србији овај сектор надмашује остатак привреде за скоро 200 одсто, што, како је речено, довољно говори о потенцијалу ове области у српској привреди.

Адути Србије у ИТ сектору су стручни кадрови, добра инфраструктура, стратешки положај и подршка Владе развоју ове индуструје.

Наглашено је да је компанија Мајкрософт 2005. године отворила свој развојни центар у Београду, један од првих у овом делу Европе.

Развојни центар данас запошљава више од 150 амбициозних и стручних младих људи из Србије, а поред тога, Мајкрософт активно подржава локалне кориснике захваљујући веома развијеној мрежи од преко 1.000 партнера широм земље, додаје се у саопштењу.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Да купујемо гранате из Бугојна?! А да купиш коју из „Крушика“ и „Заставе“ коју сте успели да сјебете?

5 (1) „Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо …

5 Коментара

  1. Koliko im ne dosadi da glume ove uloge sposioca Srpske privrede. Potencijal informacionih tehnologija znači da nas angažuju da za bedne pare radimo za njih, kao jeftina radna snaga, angažovani na privremenim i povremenim poslovima. Što se tiče tehnologoija koje bi nam prodali to su tehnologije koje su zastarele, i koje na ovom svetu nemaju kome da prodaju.

  2. majkrosoft je umro pre par godina, samo vlada nije imala savetnika koji bi ih obavestio o tome…

  3. i opet i dalje prodaja, prodaja, prodaja, PRODAJA, PRODAJA, PRODAJA, PRODAJA, …a Beli Andjeo i Tesla gledaju

  4. Nema vise ni babe da se ceslja,sve sami pederi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend