”СРБИЈА, ГРУЗИЈА И ЕГИПАТ ДА ПОСТАНУ ЛОГОРИ ЗА МИГРАНТЕ!” – Себастијан Курц, велики пријатељ Србије

Аустријски министар за послове Европе, интеграције и спољну политику Европе Себастијан Курц предложио је Европској унији формирање избегличких центара ван њене територије.

 Курц је у интервјуу високотиражном немачком дневном листу Билд прецизирао да би такви центри требало да се отворе у Грузији и на „Западном Балкану“!

Аустријанац, иначе „велики пријатељ Србије и њеног премијера“ рекао је да ти центри треба да буду под покровитељством ЕУ и Високог комесаријата УН за избеглице. „Није од принципијелне важности где ће се тачно налазити, важно је да обезбеђују заштиту и да људи који настоје да у Европу уђу нелегално буду у њих усмеравани. Такви центри могу бити формирани у Грузији, Египту или у ‘западним балканским земљама’“.

Под термином „Западног Балкана“, званичници ЕУ подразумевају бивше земље СФРЈ и Албанију. Обзиром да су Словенија и Хрватска већ у Унији, међу земљама-кандидатима за Курцов план, истичу се Србија и БиХ, пошто Албанију мигранти заобилазе у широком луку, док Црна Гора, вероватно, не би могла да обезбеди потребне капацитете.

На питање – треба ли да за нелегалне мигранте буде затворена „медитеранска рута“, Курц је одговорио потврдно.

За оне који подстичу миграције према ЕУ и у њих улажу немали новац, као и за саме избеглице и мигранте, „Балканска рута“ је, после медитеранске, најзначајнија, што значи да би она поново постала једини пут велике миграције азијских и афричких народа у срце Европе.

На изјаву министра спољних послова Аустрије, реаговао је и руски сенатор Алексеј Пушков. Он је рекао да предлог аустријског министра, највероватније, представља понуду да се избеглице из ЕУ пошаљу у Грузију у замену за безвизни режим. „Биће занимљиво видети да ли ће Грузија моћи да одбије ЕУ?“, написао је пушком на свом Твитер налогу.

Нови Гвоздени пук

Актуелно

ВЕЛЕИЗДАЈНИК Вучић преговара са Аустријом да од Србије направи сабирни центар за мигранте!

Аустријска влада преговара са земљама Западног Балкана о успостављању центара за протеривање илегалних миграната, пише …

Украјина, Албанија и БиХ у игри за мигрантске сабирне центре — а Србија?

Србија је у незахвалној позицији кад је реч о опасности од стварања сабирног центра за …

3 Коментара

  1. Gavrilo _ ovoga kolji!!!

  2. Pre 8god sam pisao da je Srbiji namenjena uloga azilantskog kampa.Vucic, proterujuci svake godine desetine hiljada Srba i primajuci sve horde ovog sveta, ispunjava plan cionisticke EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons