Србија

Србија је званично и даље у рату са Немачком!

Ако је веровати српском суду и законским заступницима Републике Србије ми се и даље налазимо у рату са СР Немачком! Формално-правно то је оно што тврди законски заступник Републике Србије и Основни суд у Свилајнцу који је послао одговор по тужби наше читатељке која је тражила исплату ратне одштете због оца кога су Немци на почетку другог светског рата заробили и одвели у логор у Немачкој. О проблему исплате ратне одштете жртвама нацистичких хорди и њихових савезника већ смо писали у више наврата.

Оно што је овим одговором на тужбу Основног суда у Свилајнцу установљено је у ствари само покушај изврдавања обавезе исплате ратне одштете коју СР Немачка иначе никада није исплатила Србији па се суд позива на чињеницу да између “некадашње” Југославије и Србије никада није потписан мировни споразум?! Хитлерова Немачка је без објаве рата напала Краљевину Југославију тако да ни нема потребе да са њима потписује мировни споразум јер је немачки рајх Адолфа Хитлера тај рат изгубио и да су све обавезе правног наследника Хитлеровог рајха дефинисане Мировним споразумом у Паризу 1946. године.

Србија је званично и даље у рату са Немачком!

Тим споразумом СР Немачка је обавезана од стране савезника и сила победница да оштећеним странама на територији тадашње ФНР Југославије исплати ратну одштету у висини тадашних 49 милијарди долара. Та ратна одштета Србима и Србији НИКАДА није исплаћена. Позивање суда у Свилајнцу на непостојање мировног споразума између СР Немачке и Републике Србије најобичнија је правна небулоза и глупост.

Оно што је много занимљивије у овој пресуди суда у Свилајнцу је чињеница да је суд тврди да је споразум Тито-Брант у коме СР Немачка тадашњој Југославији даје кредит од милијарду немачких марака само кредит и да ту нема речи о било каквој исплати ратне одштете што и ми тврдимо већ годинама. Суд у Свилајнцу је установио чињенично стање и својом пресудом потврдио да ратна одштета НИКАДА није исплаћена оштећеним жртвата рата вођеног на територији Републике Србије и тадашање Краљевине Југославије.

Оштећене стране и жртве нацистичког терора и рата који су немачки нацисти водили на нашој територији ИТЕКАКО имају сва права и правни основ да траже исплату ратне одштете у висини која је дефинисана на Мировној конференцији у Паризу 1946. године. Једина ствар која је потребна да би дошло до исплате те ратне одштете је да влада Републике Србије покрене то питање са СР Немачком и силама победницама. Зашто то до данас није урађено просто фрапира.

Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!