fbpx

Србија је званично и даље у рату са Немачком!

0
(0)

Ако је веровати српском суду и законским заступницима Републике Србије ми се и даље налазимо у рату са СР Немачком! Формално-правно то је оно што тврди законски заступник Републике Србије и Основни суд у Свилајнцу који је послао одговор по тужби наше читатељке која је тражила исплату ратне одштете због оца кога су Немци на почетку другог светског рата заробили и одвели у логор у Немачкој. О проблему исплате ратне одштете жртвама нацистичких хорди и њихових савезника већ смо писали у више наврата.

Оно што је овим одговором на тужбу Основног суда у Свилајнцу установљено је у ствари само покушај изврдавања обавезе исплате ратне одштете коју СР Немачка иначе никада није исплатила Србији па се суд позива на чињеницу да између „некадашње“ Југославије и Србије никада није потписан мировни споразум?! Хитлерова Немачка је без објаве рата напала Краљевину Југославију тако да ни нема потребе да са њима потписује мировни споразум јер је немачки рајх Адолфа Хитлера тај рат изгубио и да су све обавезе правног наследника Хитлеровог рајха дефинисане Мировним споразумом у Паризу 1946. године.

Тим споразумом СР Немачка је обавезана од стране савезника и сила победница да оштећеним странама на територији тадашње ФНР Југославије исплати ратну одштету у висини тадашних 49 милијарди долара. Та ратна одштета Србима и Србији НИКАДА није исплаћена. Позивање суда у Свилајнцу на непостојање мировног споразума између СР Немачке и Републике Србије најобичнија је правна небулоза и глупост.

Оно што је много занимљивије у овој пресуди суда у Свилајнцу је чињеница да је суд тврди да је споразум Тито-Брант у коме СР Немачка тадашњој Југославији даје кредит од милијарду немачких марака само кредит и да ту нема речи о било каквој исплати ратне одштете што и ми тврдимо већ годинама. Суд у Свилајнцу је установио чињенично стање и својом пресудом потврдио да ратна одштета НИКАДА није исплаћена оштећеним жртвата рата вођеног на територији Републике Србије и тадашање Краљевине Југославије.

Оштећене стране и жртве нацистичког терора и рата који су немачки нацисти водили на нашој територији ИТЕКАКО имају сва права и правни основ да траже исплату ратне одштете у висини која је дефинисана на Мировној конференцији у Паризу 1946. године. Једина ствар која је потребна да би дошло до исплате те ратне одштете је да влада Републике Србије покрене то питање са СР Немачком и силама победницама. Зашто то до данас није урађено просто фрапира.

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: У Србији незапосленост и сиромаштво, плате ниске, пензије још ниже! Вучића не руши неспособна опозиција

4.4 (85) У Србији “ауторитарном систему не жели да се потчини танки слој образованих људи …

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ Власт у Србији дозволила изборе, сад су болнице препуне заражених људи

5 (9) Прво је Србија контролисала епидемију, а сада епидемија контролише Србију – овако немачки …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *