Србија се брани у Ракити: Мештани отерали багере и објавили ПОБЕДУ НАД ИНВЕСТИТОРИМА! (фото, видео)

Србија се брани у Ракити: Мештани отерали багере и објавили ПОБЕДУ НАД ИНВЕСТИТОРИМА! (фото, видео)

Народ је вратио реку у своје корито, коју је инвеститор преградио, објавили су јуче становници Раките. Они се боре против грађења мале хидроелектране и „трпања реке у цев“.

После сукоба мештана села Ракита и приватног обезбеђења инвеститора на изградњи минихидроцентрале до кога је дошло у понедељак, у селу је јуче било мирно, али уз повећано полицијско обезбеђење.

У помоћ мештанима који најављују сталне страже поред градилишта, дошли су и бројни активисти, са којима су вратили измештену реку у њено старо корито.

У месној заједници одржан је скуп коме је претходила акција враћања реке у корито.

– Они су је преусмеравали, гурају је лево, десно, имају паре, имају власт, имају подршку, ударају на овај народ, али то не може да траје вечито – прича мештанин.

После сукоба са обезбеђењем мештанима је јуче стигла и подршка из других градова.

– У понедељак је био Дан Д, па смо се јуче спремили, људи широм Србије су дошли да помогну мештанима, овом селу, Србија се брани у Ракити – испричала је једна жена јуче за Н1.

„Отето – проклето“

Мештани кажу да је јуче у Ракити било полиције више него икада. Једино што они желе то је да инвеститору минихидроелектране пожеле срећан пут.

– Боримо се, не дамо се, нема да пређу – каже једна мештанка, док други скандирају „отето – проклето“.

Мештани се окупљају око градилишта на звук звона. Некада је звонило за празнике, сада звони за узбуну. Последњих дана, звони често.

Сукоби, бомба, герила…

У Ракити се последњих дана пише трилер сценарио, сукоби са приватним обезбеђењем, бројне полицијске снаге, герилске акције, чак и – бомба.

Бомба је пронађена код куће у којој су смештени извођачи радова. У току је истрага, у току су и међусобне оптужбе ко ју је ту поставио.

Све време, у току су и покушаји мештана да спрече наставак радова, због чега је јуче дошло до сукоба са приватним обезбеђењем.

– Агресивни су, напали су ми браћу – каже једна мештанка за Н1. Река по плану иде у цеви. Међутим, мештани кажу – очигледно је да воде нема довољно. Ни за цев, а тек нема за биолошки минимум.

(извор: блиц.рс)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Трговиште: Мештани у селу Стајевац силом зауставили радове на МХЕ! (видео)

Трговиште: Мештани у селу Стајевац силом зауставили радове на МХЕ! (видео)

Житељи села Доњи Стајевац у општини Трговиште у понедељак 14. јуна зауставили су радове на …

Протест народа испред Градске управе Чачка због низа експлозија у фабрици „Слобода“ (видео)

Протест народа испред Градске управе Чачка због низа експлозија у фабрици „Слобода“ (видео)

Неколико десетина грађана Чачка одржали су данас протест испред чачанске Градске управе јер, како кажу …

3 Коментара

  1. Sve to radi tzv vlast, odnosno strani placenici, pederi, pederuse, sizofrenicari, pljackasi i veleizdajnici, a ovo moze da se vidi samo na lokalnoj TV. nijedna druga ne prenosi borbu mestana za nesto sto je OPSTE DOBRO, STO NIJE OTUDJIVO, NIJE NA PRODAJU, NITI SME DA SE OVAKO UNISTAVA RADI ZARADE I PRODAJE STRANCIMA ZA MALE PARE.
    PRODAJE SE VODA, KOJA NIJE PRIVATNA SVOJINA, PRODAJE SE ZEMLJA, KOJA NIJE PRIVATNA SVOJINA.
    NAROD JE CUTAO, ALI SILEDZIJE, MANIJACI I PLJACKASI SU PRESLI GRANICU.

  2. Србија је почела да се организује по принципу дивљег запада: становништво се окупља и пружа физички отпор окупаторима Србије и СНС-овским. криминалцима. Ово постаје све евидентније – и околина Крагујевца пружа физички отпор насељавању имигрантима Циганима из Данске које проводи СНС-овска општина у сред Срније и о трошку српских грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *