fbpx

СРЕЋНА НОВА 7527. (чланак препоручујемо да свако ко га отвори и прочита)

0
(0)

Када сунце у подне 4. априла 2018. године пређе преко Пећке патријаршије почиње ново лето 7527. месеца биљара у четвртом дану по „Српском календару”. Тог дана укрстиће се северна и јужна енергија Сунца и најавити долазак Српске нове године.

Мр Милан Т. Стеванчевић

За време српске царске династије Свевладовић, која је владала Србијом од лета 6000. до лета 6181. (од 492. до 675. године по католичком календару папе Гргура 13) и српске краљевске  династије Дрвановић, која је владала Србијом од лета 6183. до лета 6662. (675. до 1160. године), српска нова година почињала је када сунце у подне пређе преко тадашње престонице  Рашке, односно тамо где живео владар Србије. У време српске царске династије Свевладовић написано је Српско четворојеванђеље на 305 страна, које се сматра Светим српским рукописом. Препис се налази у Даблину (Република Ирска).

За време српског цара Стефана Првог
Немањића написано је „Законоправило”,
па је  Српски календар постао званични
календар Српске православне цркве.

Из доба владавине српског краља Строимира Владисава Дрвановића, који је владао Србијом од лета 6338. до лета 6343. (830. до 843. године) сачуван је златни печат краљевске канцеларије гравиран ћирилицом, званичним писмом свих српских држава. Златни печат српског краља Сроимира налази се у Народном музеју у Београду. У то време будући мисионар папе Хадријана Ћирило имао је само две године. За верност папи и Католичкој цркви, Ћирило је сахрањен у цркви Светог Климента у Риму.

За време српског цара Стефана Првог Немањића написано је „Законоправило”, па је  Српски календар постао званични календар Српске православне цркве. Почевши од првог српског патријарха Јанићија па све до блаженопочившег патријарха Павла сви српски патријарси датирали су догађаје по „Српском календару”.

„Српски календар” је најзначајнији научни и културни споменик српског народа и линија водиља кроз време и историју и чувар српског идентитета. Данашња компјутерска обрада података врши се по протоколу „Српског календара” – година, месец, дан.  Овакав протокол нема ниједан други календар у свету.

Управни акти свих српских држава датирани су по „Српском календару”, са српским симболом за време који потиче из Винчанске културе. После два века ћутања и скривања „Политика” је прва и једина објавила да је „Душанов законик” датиран по „Српском календару”: У летo 6857. месеца маја у 21. дану! У старим српским рукописним књигама и записима Срби су имали обичај да напишу:


СРЕЋНА НОВА 7526.

Srecna srpske Nova 7526

Када сунце 3. априла 2017. године у подне пређе преко Пећке патријаршије, почиње Српска нова 7526. година по Српском календару Светог Саве. Тог дана пресек северне и јужне енергије сунца најавиће ново лето. Српска нова година чека се у подне, чека се сунце.

Свети Сава је у лето 6707. унео Српски календар у Законоправцило, у први устав Српске православне ркве, па је Српски календар постао званични календар српског народа и Српске православне цркве.

Почевши од првог српског патријарха Јанићија па све до блаженопочившег патријарха Павла, сви српски патријарси датирали су по Српском календару Светог Саве. Закони и управни акти свих српских држава до 19. века били су датирани по Српском календару. Записи по Српском календару налазе се свуда око нас.

Српско четворојеванђеље, сматра се светим српским рукописом, писано је за време владавине српског краља Свевлада, који је владао Србијом од 6000. до 6038 године, односно по католичком календару папе Гргура 13. од 492. до 530. године.

Према досад пронађеним и доступним рукописним записима, у лето 7526. (2017), месеца априла, у трећем дану, Србија слави 1525 година свог постојања.

Мр Милан Стеванчевић

ИЗВОР: http://galaksijanova.rs/srecna-nova-7526/

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Da ja ne bih objašnjavao pogledajte sami sve o Kalendaru po kome je sada 7527. godina.
    http://energodar.net/ha-tha.php?str=vedy/kalendar
    A Srbi su kao narod i njihova ćirilica stari bar 8.000 godina. Vinčanska civilizacija je naša civilizacija kao i pismo u kome je 22 slova potpuno istovetno slovima današnje Srpske ćirilice. Naši „naučnici“ koji su školovani na Zapadu su na silu izbacili Vinču i naš kalendar koji je najstariji na svetu. T su isti oni koji su nam nametnuli pogrešnu istoriju („Nemačka istorijska škola“) koju su pisali na štetu Srba (Izjava istoričara Константинa Јозефa Јиречекa), koji je odbio pred smrt odlikovanje koje mu je dodelio naš Kralj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *