fbpx

Замените оружне листове, казна 150.000 РСД

3
(2)

Грађани који легално поседују ватрено оружје морају старе оружне листове да замене новим биометријским исправама до 5. марта ове године.

Тада истиче трогодишњи рок дат Законом о оружју и муницији чија је примена почела у марту 2016. За издавање новог оружног листа грађани треба да издвоје 1.500 динара за образац оружног листа, као и за таксу која, уколико поседују оружје са олученм цевима, износи 5.360 динара, односно 2.560 динара за оружје са неолученим цевима.

Власници оружја дужни су да доставе и лекарско уверење, чија цена се креће од 3.000 до 6.000 динара у зависности од здравствених установа, као и потврду о некажњивости. Грађани који поседују оружје дужни су да на сваких пет година достављају Министарству унутрашњих послова лекарско уверење о здравственој способности за држање и ношење оружја.

„Физичко лице коме је по овом закону одобрено набављање оружја из категорије Б, односно издат оружни лист, мора надлежном органу сваких пет година односно по истеку важења лекарског уверења о здравственој способности за држање и ношење оружја доставити ново уверење које није старије од месец дана“, пише у Закону о оружју и муницији.

Грађанима који до 5. марта не замене старе оружне листове новим прети прекршајна казна од 5.000 до 150.000 динара, као и могућност одузимања оружја и муниције. Губитак оружног листа пријављује се полицијској управи према месту пребивалишта и подноси се захтев за издавање новог оружног листа, који кошта 800 динара.

За разлику од старог, на једном новом биометријском оружном листу биће могуће регистровати и до 10 комада пушака или пиштоља.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У градовима бољи надзор и софтвер за препознавање лица и регистарских таблица

0 (0) МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је данас да је у Београду ухапшен …

Упутство како се законски одрећи биометријске личне карте! (видео)

5 (2) Драга Православна браћо и сестре, пред Вама су два формулара које може поднети …

4 Коментара

  1. Banda LOPOVA, hoce da nas razoružaju, PICKA vam materina bandidska, imacemo na crno ako ne moze na belo, u to budite sigurni!!!!!

  2. GOLA PLJACKA NARODA…OVO NIGDE NEMA…

  3. ja sem naoruzan toljagom i buzdovanom a za to ne treba dozvola naprednjacka vec srce u junaka, pa udri medj rogove satanine, koji pljacka i otima i ne jede slanine i vazdan dangubi trazeci guzetine.

  4. Разоружани

    Људи су већ продали оружје будзашто, или поклонили држави(МУП-у), тако да сад лопови, шиптари, полиција и коме год се наврне може да нас је*е како хоће.

    Нека одузму пиштољ са пригушивачем и остало аутоматско оружје и дуге цеви Дер Чаби и њему сличнима, ако могу, а нама да врате, да се бранимо, ако нам мисле добро, како што сваки дан цвркућу.
    Да се сами бранимо, кад то не може полиција, јер је убијање људи постало спорт, пошто сваки дан пада по нека жртва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *