понедељак , 23 новембра 2020

Срећно умирање Србије у ЕУ будућности: Пуна уста обећања и планова, а народ гладан

0
(0)

За мање од годину дана, владајућа политичка коалиција на челу са Српском напредном странком и Александром Вучићем, обећала је на стотине лажних инвестиција, улагања у привреду, цветање туризма, путоградње, пољопривреде, грађевинарства, информационих технологија…Осим Вучића, у лажима су се утркивали Млађан Динкић, Томислав Николић, Милутин Мркоњић и скоро сви чланови Дачићеве владе. Обећавали су десетине милијарди долара страног капитала који „управо стижу“, најављивали долазак милијардера који „једва чекају да уложе у Србију“.’

Отишли су у лажима толико далекода су у Београд довели и власника чувеног америчког магазина „Форбс„, који сваке године објављује листу десет најбогатијих људи на свету, како би помоћу њега „дошли до инвеститора“, а заправо су јавно варали јавност у Србији.

Мада је Александар Вучић заиста умислио да је нови српски императорповремено се огласи и Томислав Николић, који „даје личне гаранције“ свакоме ко је спреман да уложи у Србију. Било Турцима, или Азербејџанцима, свеједно. Све је ово њима смешно, смеју се и лажни инвеститори, само грађанима није до смеха. Они пуцају од понижења, а неки би и да пуцањем отерају скотове који су нас зајашили.

(Пита Циганка дете на самрти, које умире од глади – ”Хоћеш ли сине печене пилетине?” Дете клима главом, хоће. Па онда – ”хоћеш ли сине да поједеш банану?”, затим, ”да ли би попио чашу млека?”. Гладно дете потврђује мајци да би попио и чашу млека. „Е, сине мој, сад можеш да умреш срећан, све сам ти понудила“. И дете умре од глади.)

Овај црни хумор, сликовито говори о томе како изгледа суморна српска свакодневницаПоловина грађана Србије је на самрти. Од глади, жеђи, голи, боси, без посла, празних фрижидера, без наде...И они могу да срећно умру, јер им је власт све понудила. И посао, и европску будућност, радна места, стотине милијарди евра инвестиција…Обећање лудом радовање…

Када је банда Бориса Тадића прошлог маја изгубила републичке изборе, и када га је, коначно победио Томислав Николићграђани Србије су одахнулиОтишла је власт жуте мафије која је за десет година из Србије, на своје иностране рачуне изнела 51 милијарду евра, и најмање 20 милијарди евра у кешу, углавном дипломатском поштом.

Коалиција Српске напредне странке – СПС-а и Уједињених региона Млађана Динкића обећала је куле и градове! По оној народној – не липши магарче до зелене траве. А обећавали су све што им је пало на памет, од печене пилетине, до здравог млека! А дечко који обећава, био је, најчешће, први подпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић.

 

Геј заједница од два члана, нуди Србима „болно суочавање“

 

Када је председник Србије Томислав Николић, на Видовданпрошле године,поверио мандат за састав нове Владе Србије Ивици Дачићузапочела је сурова и беспоштедна кампања кандидата за првог потпредседника Владе Александра Вучића против виталних интереса Србије.

Он је, само један дан након што је Николић поверио мандат Ивици Дачићу, отпутовао у незваничну посету у САД, где га је примио нижеразредни службеник у Министарству спољних послова. Господин Вучић је, одмах по повратку, славодобитно рекао да је од својих саговорника у Стејт департменту, тражио више инвестиција за Србију, и најавио „болно суочавање са реалношћу”.

Саговорници му нису обећали инвестиције, јер Влада САД нема такве фондове, па су га тамо упутили на Русију, која има свежег новца и огромних енергетских ресурса. Свеједно, Александар Вучић је наставио свакодневно да нас лаже, прети, вара, пљачка, обећава и издаје виталне националне интересе.

Почетком јуна ове године Србија је корак од службеног банкротаОбећаних милијарди нема! Нити ће их бити. Нема инвестиција, нема улагањаБуџет је празан. Од обећане ” беспоштедне борбе” против организованог криминала и корупције, такође, нема ништа. Велику и сурову пљачку Србије, њеног здравства, војске и војне имовине, фондова, банака, кредитних линија, све је то покрио Александар Вучић, са својим дечком Миодрагом Ракићем и директором српске полиције Милорадом Вељовићем.

У Србији се масовно умире, чак и од обичне прехладе, јер због неухрањености и стресова, сваки трећи грађанин има недостатак имунитета. Нема ни лекова, а болесни немају пара ни да их купе. Буџет је празан. Стотине хиљада радника ради, али месецима не прима платуВучићева камарила и поред тога пљачка као луда.

Када би само тројицу побуњени Срби смакли, можда би нам се вратила нада. У логору смрти држе нас два педера – Александар Вучић, Миодраг Ракић, а са њима и килави директор полиције Милорад Вељовић. Асистира им економски убица Млађан Динкић. Нема нам спаса без метка.

 

Уста пуна обећања: календар спрдње са народом

 

Да би размере преваре српских властодржаца Млађана Динкића, Александра Вучића и других који учествују у затирању живота у Србији биле јасније, као и слика њихове дрскости и осионости, треба само погледати шта су обећавали за непуних годину дана од како су се саставили са циљем да наставе са пљачком коју је започела Демократска странка.

Само једна дилема лебди у ваздухуда ли Вучић коначно „послује“ самостално, или и даље ради за Демократску странку и њене пљачкаше. Све остало је исто.

Народ у Србији је и даље жртва ове добро организоване банде која држи све полуге власти у својим рукама. Слободно говорећи, на власти је мала војно-полицијска хунта, која штити кључне протагонисте масовне пљачке. Данас је на челу те хунте Александар Вучић.

До прошле године је био Борис Тадић. Ако народ једном не устане и не дотучебандитско гнездо лажног вишестраначја, ако не истера штакоре из Скупштине и Владе, и не направи сценарио за једну нову државну и националну политику, сутра може бити касно, јер нас неће више бити

Уместо говора мржње, понудили су говор спрдње

Српски властодршци свакодневно дописују своју књигу превара. У њој Томислав Николић најављује да ће довести америчке инвеститоре у рудник „Трепча“, мада му је улаз на Косово забрањен,

Млађан Динкић „доноси“ у Србију годишње преко три милијарде долара инвестицијаа из ојађеног српског буџета узима пола милијарде евра и поклања их италијанском „Фијату„, Александар Вучић проводи „1001 ноћ“ са шеиком из Емирата, па му у знак захвалности нуди војвођанске оранице и луке на Дунаву, а грађанима Србије лаже како ће имати користи од тога…

Агенција Тањуг јавила је 25. јул 2012. да је Александар Вучић изјавио је да ће у наредних 10 и више година у Србију доћи инвеститори који ће уложити до 100 милијарди евра!Агенција Бета је 23. август, 2012. саопштила да је први потпредседник српске владе и министар одбране Александар Вучић изјавио у Москвида Влада Србије планира да реши проблем са препрекама на које страни инвеститори, укључујући и руски, наилазе у Србији.

 

Тањуг је 6. октобар 2012. пренео – Млађан ДинкићПрилив страних улагања биће у вредности већој од три милијарде евра годишње, чему тежи и садашња Влада Србије. „Биће средстава и за бесповратну помоћ пољопривредницима који желе да инвестирају, подигну ниво приноса и буду конкурентнији“.

Бета, 8. октобар 2012. – Где хоће да улаже Велика Британија у Србији? Премијер Србије Ивица Дачић разговарао је с председником Британско-српске привредне коморе Полом Џаџом о унапређењу економске сарадње и повећању британских инвестиција у Србији. „У Србији се стварају услови да се спољнотрговинска размена с Великом Британијом, која је у прошлој години износила 425 милиона долара, повећа у интересу обе земље“, истакао је Дачић.

Тањуг, 27. новембар 2012., Александар Вучић: Очекујемо већи прилив америчких инвестиција у Србији

Тањуг, 21 децембра 2012. године, Млађан Динкић: Избегли смо хаос, живећемо бољеСледеће године нас очекује велики заокрет набоље и коначан опоравак, изјавио је министар финансија и економије Млађан Динкић!

Бета, 27. децембар, 2012. Николић доводи Американце у рудник Трепча: Председник Србије Томислав Николић рекао је да Србију чека реализација великих инвестиција …

РТС, 27. децембар, 2012, Николић: Очекујем нове инвестиције-Србију чека реализација великих инвестиција, од почетка производње у смедеревској железари до евентуалне сарадње са америчким инвеститорима у Рударском комбинату „Трепча“, рекао је председник Србије Томислав Николић у интервјуу агенцији „Бета„.

Телеграф, портал, 11. јануар 2013. – Вучић и ДинкићУскоро стиже новац из Емирата! „У недељу потписујемо први уговор са Ал Дахром која ће постати већински власник осам српских пољопривредних комбината, а само по овом основу српски буџет ће имати прилив од 100 милиона евра“, каже министар финансија

 

Е-капија, 24. јануар 2013. Милан Баћевић најављује изградњу канала Дунав-Морава-Вардар-Солун – Предлог пројекта за стратешку сарадњу с НР Кином.

Балканс. цом, 14. фебруара, 2013, Турска компанија заинтересована за изградњу путева у Србији – Министар саобраћаја Милутин Мркоњић разговарао је са делегацијом турске компаније „Турко„. Компанија је изразила спремност да се одмах укључи у реализацију једног од многобројних пројеката из области саобраћајне инфраструктуре и енергетике у Србији. Како се наводи у саопштењу Министарства, реч је о представницима једне од најбољих грађевинских турских компанија, која је до сада у тој земљи инвестирала више од 60 милијарди долара.

Имамо спреман новац да улажемо у Србију, четрдесетогодишње искуство и јасан план како да у најкраћем року узмемо учешће у конкретним пословима“, истако је Ферудун Коркмаз, у име Борда директора турске компаније.

Курир, 9. фебруара, 2013., БАКУ – Председник Томислав Николић позвао је азербејџанске привреднике да дођу и улажу у Србију и нагласио да ће пријатељство двеју држава и његова реч бити гарант њиховог пословања. „Србија је данас велико градилиште. За кратко време смо успели да редефинишемо циљеве развоја и основе за њихову реализацију. Све смо учинили за стабилно и предвидиво пословно окружење у којем ћете и ви наћи своје место“.

Вести, 17. фебруара, 2013. – Први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова УЕА потписали су кровни споразум о сарадњи двеју држава. Тако су, заједнички планови, амбициозне замисли, најаве великих инвестиција и послова од неколико милијарди долара, добили формални основ да почну да се реализују.

Пресудно за потписивање споразума било је Вучићево гостовање у кући шефа државе, шеика Мухамеда бин Заједа, у суботу по подне, када су на крову велелепне палате причали два сата и један другом дали реч. Земља „нафташ“ која се окреће модерним индустријама и развија се убрзано, почиње да улаже у Србију:

– Ево, тек сад сам се насмејао после два дана – признао је Вучић у недељу у 16.20, после потписивања споразума.

 

Фонет, уторак, 12. фебруара, 2013Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић, „…Србија ове године очекује две милијарде евра инвестиција, али нам је потребно барем пет да би наши грађани живели добро.“

Тањуг, 25 фебруара, 2013Влада Србије припрема пројекте, који ће у веома кратком року бити представљени азербејџанским инвеститорима, истакао је председник Србије. Амбасадор Азербејџана у Београду, Хасанов је рекао да шест инвеститора ускоро долази у Србију са циљем да подрже различите пројекте, а да је до сада потписано више билатералних уговора у области прехрамбене индустрије. Србија очекује и инвестиције у више пројеката у области енергетике, пољопривреде, туризма и инфраструктуре.

Вести: 13. марта, 2013. – Председник Србије Томислав Николић позвао је данас белоруске привреднике да улажу у Србију поручивши им да је он гарант за сигурност њихових инвестиција

Блиц:18. април 2013. ” Компанија „Ал Дахра“ из Абу Дабија планира да улаже у речну флоту и у градњу луке. За удео у ЈРБ до 40 милиона евра. У Панчеву купују 43 хектара уз Дунав

Први, који су потписали Млађан Динкић, министар финансија и привреде, и Хамад Саед Султан Ал Шанси, генерални директор „Ал Дахре“, предвиђа улагање ове компаније у ЈРБ. „Ал Дахра“ би инвестирала између 20 и 40 милиона евра. Од тог новца би се обновила флота, а Арапи би постали власници од 30 до 49 одсто српског предузећаКолико ће тачно уложити, који ће се тип бродова купити, па тако и колики ће удео „Ал Дахра“ имати у ЈРБ знаће се за око осам недеља, када ће бити завршене економске анализе.

– Тај новац ће бити искоришћен за комплетно обнављање флоте Југословенског речног бродарства, а тако бисмо упослили и наша бродоградилишта – рекао је Динкић. –Њихов интерес је да обезбеде несметан транспорт прехрамбених производа са својих њива у Србији, али и прозивода које ће куповати од српских пољопривредника. ЈРБ би те бродове користио и за друге послове.

Други меморандум, који је поред Динкића и Султана Ал Шансијапотписао и заменик градоначелника Панчева Саша Павлов, односи се на куповину 43 хектара недалеко од постојеће Луке Панчево. Арапи ће дати по 10.000 евра за сваки хектарНа земљишту би градили складишта и луку. У саму луку, уложиће око пет милиона евра. Детаљи овог посла знаће се за око четири недеље, колико је потребно да се ураде прецизније анализе.

То земљиште се налази у „гринфилд“ зони Панчева – објаснио је Павлов. – Оно је 100 одсто у власништву града. Потпуно је инфраструктурно неуређено. Нова лука би била развојна шанса Панчева.

Министар Млађан Динкић се нада да ће коначни уговори за оба посла бити потписани почетком лета – до сезоне годишњих одмора.

Компанија „Ал Дахра„, како је у четвртак рекао министар Млађан Динкић, већ је наручила опрему за прву фабрику сточне хране коју ће градити на земљшишту комбината „7. јул“ у Сурчину. Арапи ће до краја лета, до када ће се уплатити новац, и формално преузети пољопривредне комбинате у Србији. „Ал Дахра“, међутим, жели што пре да почне са градњом фабрике у Сурчину како би је завршили до краја августа.

Вечерње Новости, 1. маја, 2013. Александар Вучићради се на довођењу нових инвеститора и на пројекту изградње фабрике силицијумских чипова са Уједињеним Арапским Емиратима.

РТС, 9. маја, 2013, Србија очекује две милијарде инвестицијаДелегација Србије почиње посету водећим америчким компанијама из области информационих технологија. После лоше 2012. године држава у овој очекује око две милијарде евра страних инвестиција. Премијер Ивица Дачић предводи делегацију која ће, наредних седам дана, у Америци боравити у водећим компанијама из те области.

Вести,10. маја, 2013 – Ивица Дачић очекује две милијарде евра инвестиција у Србију, после лоше 2012. године

Тањуг 22. маја, 2013. Млађан Динкић: Излазак из кризе уз више страних инвестиција

Тањуг, 28. маја, 2013. Министар одбране Александар Вучић: Војска Србије ће бити гарант мира у региону…У Техничко-ремонтном заводу у Чачку данас је извршена примопредаја четири вишенаменска возила Хамер, које је Војсци Србије донирала Влада САД

Тањуг 29. маја, 2013. – Председници Србије и Турске Николић и Гул обратили су се новинарима након састанка иза затворених врата и поручили да је дошло време да „Србија и Турска сарађују до последњег атома“, као и да ће турска улагања у Србију бити „прави инвестициони бум“. Говорећи о инвестицијама, Гул је најавио да су конкретни кораци за унапређење сарадње већ начињени и да је одмах након потписивања споразума о слободној трговини видљив напредак, али и да турске и српске фирме увелико раде на пројекту изградње аутопута кроз Србију на Коридору 11,ка Јадрану…

 

мајор Горан Митровић

©Гето Србија

материјал: Лист против мафије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пољска: Понашање западних држава води ка распаду ЕУ

5 (1) Понашање западних држава води ка распаду Европске Уније, саопштио је шеф кабинета премијера …

Србија лета Господњег 2020: Крсне славе и полицијска контрола!

4.6 (10) Потписници ових редова су, у време ванредног стања, када је православним Србима био …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend