Српска влада, велеиздајнички конгломерат

Српска влада, велеиздајнички конгломерат

0
(0)

Влада разматра модел који би омогућио да Србија учествују на регионалним скуповима на којима би Косово представљено и без фусносте, пише Блиц.

Позивајући се на извор из Владе Србије, тај лист пише да ће Влада у наредних неколико дана највероватније променити закључак о неучествовању представника Србије на регионалним форумима на којима учествују и изасланици Приштине.

На том моделу, како наводи лист, заједнички раде потпредседница Владе Србје задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић и шеф Канцеларије за европске интеграције Милан Пајевић.

Лист пише да би тај модел практично омогућио српским званичницима да учествују на међународним конференцијама без признања независности Косова и без обзира на раније инсистирање српске стране да на табли испред представнка Приштине осим „Косово“ стоји и фуснота.

„Заључак свих у Влади је да је напуштањем форума губила само Србија, јер се глас друге стране чуо. Осим тога, трошен је беспотребан новац на путне трошкове, а нашим људима је било непријатно што су морали демонстративно да одлазе. Због тога ће предлог бити такав да обраћање наших представника на форумима обавезно садржи ‘ограду’ и поруку да учествовање не значи признање Косова“, казао је извор Блица из Владе Србије.

Према договору Београда и Пристине о регионалном представљању из фебруара, Косово на регионалним скуповима треба да буде представљено

уз звездицу и фусноту која гласи „Овај назив не утиче на став о статусу и у складу је са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и мишљењем Међународног суда правде о косовској декларацији независности“.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јања Гашећа: Писмо са Косова и Метохије или Албанци мењају став

Јања Гашећа: Писмо са Косова и Метохије или Албанци мењају став

4.9 (7) Албанцима се на КиМ љуља тло под ногама, пре свега због суморне стварности …

Отаџбина: Срамно и кукавичко држање министра Селаковића на седници Савета безбедности – права слика Вучићеве "спремности" и "одлучности" у одбрани КиМ

Отаџбина: Срамно и кукавичко држање министра Селаковића на седници Савета безбедности – права слика Вучићеве „спремности“ и „одлучности“ у одбрани КиМ

4.3 (6) Индолентно, или још боље кукавичко, држање задриглог министра спољних послова Србије Николе Селаковића …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend