Србија

Српски национални форум: Изађи и гласај НЕ!

У Републици Србији 16. јануара 2022. одржаће се по много чему контроверзни референдум, са вишесмисленим питањем: „Да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије“?

Наводни разлог исхитрено организованог референдума је потреба да се уведе независност судства. У референдумском питању се не помиње никакво судство, већ се тражи бланко подршка односно „потврђивање акта о промени Устава“, а што би могло да доведе и до других промена Устава, укључујући и његову преамбулу.

Српски национални форум позива све Србе са КиМ, којима ће гласање бити онемогућено, да замоле своје расељене рођаке по централној и северној Србији, да сутра, 16. јануара масовно изађу на референдум и одбију предложено референдумско питање. СНФ такође моли и све остале грађане Републике Србије да изађу на референдум и заокруже “НЕ”.

Референдум је нелегитиман из два разлога: што га расписује једностраначки парламент по налогу председника једне политичке странке, и зато што се за успех референдума не тражи глас апсолутне већине. Он је и нелегалан, јер супротно Уставу није расписан на територији целе државе, већ Србе са Косова и Метохије третира као дијаспору.

Међутим, с обзиром на постојећу констелацију унутрашњих и спољнополитичких односа, нема никакве сумње да ће референдум произвести правно дејство са несагледивим штетним последицама по Републику Србију, а по положај Срба на КиМ нарочито.

Из тих разлога, као једино средство борбе намеће се масовни излазак на референдум и гласање НЕ, гласање против авантуристичког покушаја мењања државног устројства са несагледивим последицама. На жалост, овај потез је изнуђен, јер се исувише дуго српски народ препустио инерцији велеиздаје, али је и једини могући. Изнуђени потези нису добри, али је овај једино могући.

С обзиром на постојећу констелацију унутрашњих и спољнополитичких односа, нема никакве сумње да ће референдум произвести правно дејство са несагледивим штетним последицама по Републику Србију, а по положај Срба на КиМ нарочито

Стога Српски национални форум позива све Србе са КиМ, којима ће гласање бити онемогућено, да замоле своје расељене рођаке по централној и северној Србији, да сутра, 16. јануара масовно изађу на референдум и одбију предложено референдумско питање. СНФ такође моли и све остале грађане Републике Србије да изађу на референдум и заокруже „НЕ“.

Можда ми не можемо спасити Србију, али је наша обавеза да покушамо.

У Грачаници, 15. јануара 2022.
Информативна служба СНФ
НСПМ.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Људи никако да прогледају: избори су, ко зна од кад, НЕПОШТЕНО ПРЕБРОЈАВАНИ И ЛИСТИЋИ МЕЊАНИ. Не верујте мени за то. То је црно на белом, установио Радуловић, објавио, поднео сијасет кривичних пријава и – ништа. Вучићевом правосуђу и безакоњу не може се веровати. Али поента је: *банда РУТИНСКИ преправља резултате гласања, и то је Радуловић, можда први од 1945, показао целој нацији.*
    Како се то ради? Од 10 контролора 8 су Вучићеви (наводи Стојковићка); за референдум одређено до 2 контролора које опозиција НИЈЕ обезбедила ни приближно.
    Резултат вам је јасан. Референдум је лажиран и изласком му само увећавате легитимитет. Ваш глас иде по Вучићу,где он одлучи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!