fbpx

Српски стрелци освојили 139 медаља у 2015. години

0
(0)

Српски стрелци освојили су прошле године 139 медаља на међународним такмичењима, саопштено је на данашњој годишњој седници Скупштине стрељачког савеза Србије (ССС).

Какао се наводи у саопштењу, спортски директор ССС Срећко Пејовић оценио је у свом извештају да је учинак у 2015. години био бољи од предвиђања и постигнутог у 2014. години. По броју освојених трофеја на Светским куповима, Србија је прошле године била међу шест набољих на свету.

Српски репрезентативци су прошле године на највећим такмичењима, Европско првенство, Светски куп, Европске игре и Универзијада освојили 12 златних, пет сребрних и пет бронзаних медаља. Са осталих међународних турнира и митинга српски стрелци су се вратили са 49 златних, 38 сребрних и 30 бронзаних одличја. Они су освојили укупно 139 медаља, 61 златну, 43 сребрне и 35 бронзаних.

Председник ССС Синиша Машовић изразио је задовољство постигнутим резултатима.

– Ове године смо први пут већ у јануару добили средства из буџета Министарства омладине и спорта и на време смо могли да их распоредимо и обезбедимо стрелцима адекватне услове за припреме и такмичења. Показало се да политика формирања репрезентативних селекција коју водимо даје резултате, јер имамо све више нових имена у националном тиму. Задржали смо масовно и традиционално стрељаштво, што је изузетно важно за нашу базу. Такође, вратили смо покровитељство председника државе за дисциплине војничким оружјем, које су врло битне за наш спорт – рекао је Машовић.

Он је навео да у контактима с надлежним функционерима руководство ССС настоји да реши проблем инфраструктуре и статус стрелишта Царева ћуприја, планираном за изградњу Националног стрељачког тренажног центра. Између две Скупштине нису урађени сви програми и радни задаци, а основни разлог су средства.

– Кључни проблем у функционисању Савеза јесте непостојање сопствених средстава, функционишемо скоро искључиво на основу програмских средстава из буџета која добијамо из Министарства. Прошле године смо настојали да поштујемо све програме Савеза, а за све нисмо имали довољно средстава, па смо годину завршили у финансијском минусу.

ССС је прошлу годину завршио са око 3,7 милиона динара у губитку.

Машовић је додао да су планови за ову годину пласман стрелаца у неколико финала и освајање медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Како се наводи, одлуке по свим тачкама дневног реда на данашњој Скупштини усвојене су једногласно. Усвојен је нови Статут Стрељачког савеза Србије, усклађен са новим Законом о спорту. Скупштини су присуствовали представници 47 од 83 редовне чланице ССС.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српски физичари трећи на свету

0 (0) Аранђеловац – Са још пет представника из Србије, Никола Спасић освојио је треће …

Српски математичари освојили шест медаља

0 (0) На Међународној олимпијади из математике, тим ученика из Србије освојио је две златне, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *