fbpx

Шта брабоњаш бре браву један, ко у Србији диже тензије? Јел ми то некоме цркве отимамо и народ прогањамо?

0
(0)

Председник Александар Вучић истакао је да би било најбоље да Црна Гора и Србија спусте тензије и додао да ће мишљење о ставу Венецијанске комисије о црногорском закону о слободи вероисповести изнети када он буде објављен.

Александар Вучић је, упитан да прокоментарише медијску кампању у Црној Гори против Србије и Срба, као и, како наводи влада у Подгорици, позитивно мишљење Венецијанске комисије, рекао да се кампања води у Црној Гори против Србије и Срба, а у Србији се води обрнута кампања.
– Најбоље је да станемо и једни и други. Волео бих када би било могуће – нагласио је Вучић, а преноси РТС.

Питао ме је министар Ивица Дачић да пошаље ноту Црној Гори. Замолио сам га да то не ради

Додаје да му је најсмешније када у медијима прочита да Србија води кампању против Црне Горе, а у њиховим медијима се објављује десетак страна о наводној стогодишњој српској окупацији Црне Горе.

У вези са позивањем амбасадора Србије у Подгорици Зорана Бингулца у Министарство спољних послова Црне Горе, Вучић је оценио да се ради о мери за унутрашњу употребу.

– Питао ме је министар Ивица Дачић да шаље ноту. Замолио сам га да то не ради. Ми ћемо то чинити када буде било нешто стварно, а не због изјаве неких политичара или других. Могли би на дневном нивоу да шаљемо 15 нота. Али боље је да спуштамо тензије. То служи интересима српског народа. Подизање тензија неће никоме да послужи да живи боље ни у Пљевљима, Херцег Новом и другим местима. Треба да помогнемо нашем народу, а не да му одмажемо – поручио је Вучић.

Што се Венецијанске комисије тиче рекао је да жели да сачека закључке.

– Волим да прочитам одлуку Комисије пре него што доносим закључке – нагласио је председник.

„Приштина зна да желимо још бржи напредак и то злоупотребљава“

Одлагање састанка у Паризу није пораз Немачке и Француске, већ тешка ситуација за све, јер Албанци знају да Србија сада живи своје најбоље време и жели још више да напредује, за шта је потребна политичка стабилност и они то желе да искористе, изјавио је Вучић.

– Наш одговор је – да, нама се жури, јер убрзано напредујемо, али то не значи да можете да понижавате Србију и да ниподаштавате њене националне интеерсе – поручио је председник из Минска.

Вучић је рекао и да није срећан што је Париз одложен, за разлику од Рамуша Харадинаја, који је, примећује, очигледно желео да на сваки начин стави до знања Американцима да је он тај који жели да САД одлучује о свему, а не Французи и Немци.

Ми нисмо имали период у историји ни са већим платама, ни са мањом незапосленошћу, ни са бољом перспективом

– Србија има право на ковертирани потез – нагласио је Вучић.

Упитан да ли је одлагање састанка у Паризу сигнал да би и САД требало да се укључе у процес решавања питања КиМ, што је став и америчког професора Едварда Џозефа, Вучић је рекао да је Џозеф озбиљан човек, који никад није био близак нашим ставовима, али да је за Србију немогуће да сви који желе главну улогу буду они који су за независност Косова.

Албанци су, каже, осим што причају глупости, док Рамуш Харадинај води хајку против Срба што, истиче Вучић, говори само о њиховој нервози, свесни да Србија данас живи своје најбоље време и да долази и много боље време.

– Ми нисмо имали период у историји ни са већим платама, ни са мањом незапосленошћу, ни са бољом перспективом – рекао је Вучић.

Како је истакао, Албанци знају да нам се жури у бржи економски развој, да нам се хита да Србија буде што успешнија, са што више фабрика, за шта је потребна стабилна политичка ситуација и компромис и то покушавају да користе.

Како је рекао, Албанци се надају чудима, а њих у политици нема.

На Србији остаје да се тражи компромисно решење, а што се тиче признања Косова – чак и да доведу свих 350 милиона Американаца, то не може да се реши на тај начин, поручио је Вучић.

Сматра да и Американци то знају, те да и они желе разговор.

– Надам се да ћемо у међувремену да избегавамо тензије – закључио је Вучић.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Италијанска ТВ: Вучић преговара са Вучићем!

5 (7) Чињеница да председника Србије Александра Вучића има исувише у свакој прилици више није …

Вучић: Трудићемо се да будемо у првих 20 земаља у свету које ће добити вакцину

2.7 (7) Трудићемо се да добијемо вакцину што пре, да будемо у првих 20 земаља …

4 Коментара

 1. Ми нисмо имали период у историји ни са већим платама, ни са мањом незапосленошћу, ни са бољом перспективом – рекао је Вучић.

  Србија никад у историји није имала мање плате, већу незапосленост и гору перспективу него што је има данас. Од оног најцрњег дана кад си нам се Ти натоварио на врат из Србије годишње побегне 60.000 најобразованијих људи (што Ти приказујеш као смањење незапослености), а оне што присиљаваш да излазе на твоје митинге не називај запосленима, јер их годинама држиш у радном односу на одређено време (по Уговору о обављању привремених или повремених послова, или по Уговору о делу), како би од њих овезбедио тих 22,5% гласова са којима управљаш државом (наравно рачунајући и оне који се налазе на бирачким списковима, али не и међу живима). Можда једна трећина „запослених“ седи код куће и ботује, или то ради из јавних предузећа, у која си их Ти углавио.
  Да си савладао Радно право морао би знати да се послови из редовне делатности послодавца не могу обављати повремено (то су послови сезонског карактера – нпр. брање малина, или другог воћа, што свакако чланови твоје странке не раде), нити по Уговору о делу (можда по том уговору неки кројач шије теби она скупоцена одела, за шта му платиш уговорену цену, наравно из џепова опљачканих грађана). Србија је под твојом влашћу противуставно опљачкала пензионере као ни једна држава у Европи, потписала противуставни Бриселски споразум, којим се сама одрекла дела сопствене територије, не обазирући се ни на Устав Србије, Резолуцију 1244 СБ ОУН, ни одредбе Међународног јавног права, на шта те је, приликом посете Београду, подсетио Владимир Путин. И збиља, кад ће проћи бар један дан да не изустиш нову најбесмисленију лаж?

 2. Питам се шта је горе , наслов или председникова прича о напретку Србије?!Сви сте ви дно о муљ те исте Србије !Паметна Србија бежи и занемела је од простачина и лажи политичких штеточина !

 3. ПерунГромовник

  Улазак удом у вулву твоје даме, под тензијом је једино што Срби раде без се теби стално спушта та твоја тензија…хајване арнаутски!

 4. ПерунГромовник

  Србија је остана ЈЕДИНА опција – да похвата и повеша сву банду на власти, у пакету са радикалима и социјалистима који седе у скупштини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *