Beograd, 17. januara 2016. - Clanovi Glavnog odbora Srpske napredne stranke Zorana Mihajlovic (L), Bratislav Gasic (2L), Igor Mirovic (D) i Nebojsa Stefanovic (2D) aplauzom pozdravljaju predesdnika stranke Aleksandra Vucica (C) na pocetku sednice GO koja se odrzava u sali Madlenijanuma. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

ШТА СУ ВУЧИЋ И НАПРЕДЊАЦИ ОБЕЋАВАЛИ У ПРЕИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ 2012 И ШТА СУ ОД ТИХ ОБЕЋАЊА ИСПУНИЛИ?

0
(0)

Погледајте шта је било од силних обећања која су Александар Вучић и СНС давали у предизборној камапњи 2012. године и шта су од датих обећања испунили.

1. Борба против корупције

Александар Вучић је обећавао борбу против корупције која ће ићи од самог врха власти а после нешто више од две године на власти не само да нико од корумпираних политичара и тајкуна није ухапшен и кривично процесуиран већ су сви они у времену владавине Александра Вучића унапредили своје послове па су неки од њих чак и банке почели да купују. Осим медијске буке око хапшења Мишковића који је веома брзо пуштен на слободу нема НИТИ ЈЕДНЕ ЈЕДИНЕ правоснажне пресуде због корупције и криминала у врху власти.

У међувремену смо имали крах државних и приватних банака из којих су политичари на власти иначе коалициони партнери и страначки намештеници СНС-а и Александра ВУчића исисали огроман новац свих грађана Републике Србије. Реч је о милијардама евра које су исисане из буџета Републике Србије а да никоме није фалила ни длака са главе. Крах Развојне банке Војводине, Агробанке, Привредне и Универзал банке коштаће Србију преко милијарду и четири стотине милиона евра. Осим две ситне рибе нико за ту корупцију и крађу није ни процесуиран.

У каквом су стању били Развојни фонд Војводине и Развојни фонд Србије из којих је украдено и отуђено преко милијарду и седам стотина милиона евра нико не зна. Пљачка буџета Србије кроз Развојни фонд Војводине и Развојни фонд Србије није довела до покретања истраге а камоли до кривичног процесуирања.

Највећа пљачка грађана Србије у последњих пет година је заташкана и нико није због исте није нити приведен у полицију на обичан информативни разговор а камоли да је неко кривично гоњен.

1. Обећали 100 милијарди евра инвестиција. 

Укупне инвестиције у Србију у 2013. години износиле су око 640 милиона евра што је иначе и деценијски минимум директних страних инвестиција у Србију.

2. Укидање РТС претплате

РТС је заједно са РТВ-ом стављен на терет буџета Републике Србије плус се кроз рачуне за потрошњу електричне енергије и даље се наплаћује РТВ претплата.

3. Обећали појефтињење струје од 20%

Струја је поскупела за неких 11% плус дошло је до огромне пљачке грађана у децембру 2013. године кроз вештачко надувавање рачуна за струју.

4. Испитивање спорних приватизација

Ни од тога није било ништа осим пуно дреке у медијима. Нико није ухапшен нити кривично процесуиран.

5. Обећали истрагу поводом крађе гласова на изборима 2012. године

Слагали. До те истраге никада није дошло.

6. Обећали укидање Боркових споразума у вези Косова и Метохије

Не само да Боркове споразуме нису укинули већ су између Косова и Метохије и централне Србије поставили границу са све граничним прелазима. Ни то им  није било доста већ су послали Жандармерију да батина косовске Србе како би их спречили да заобилазним путевима долазе у Србију.

Потписали Бриселски споразум којим су де факто укинули српску државу на Косову у Метохију чиме су Србе Косова и Метохије гурнули у Тачијеву Франкештајн нарко државу. Противуставно и противзаконито шиптарским терористима предали матичне и катастарске књиге и донели низ одлука које помажу функционисање и стварање шиптарске државе на територи Републике Србије. Починили акте издаје и велеиздаје националних и државних интереса.

7. Обећавали смањивање бирократије и јавног сектора.

Слагали. У јавном сектору и државним фирмама запослили су преко 20.000 страначких активиста.

8. Зорана Михајловић обећала смањивање незапослености за 9%

Слагали. У задње две године отказе је добило преко 80.000 радника. Незапосленост је порасла и она се данас налази на близу 30% док је незапосленост младих преко 50%. Незапсоност у Србији је највећа у Европи и Србија се налази међу првих десет земаља у свету по броју незапослених.

У Србији данас посао дневно губи преко 600 људи.

9. Александар Вучић обећао смањење броја министарстава на 15, агенција, завода, бироа и савета са 136 на мање од 50, као и укидање функција државних секретара

Слагао. Укинуто само седам.

10. Обећали смањивање јавних расхода због новог Закона о јавним набавкама и уштеду од 600 милиона евра

Слагали. Јавни расходи су повећани за 100 милиона евра.

——————————————–

Ово су само нека од многих обећања која су Александар Вучић и СНС давали грађанима Србије у предизборној кампањи 2012. године. Као што и сами видите НИТИ ЈЕДНО ЈЕДИНО обећање које су дали грађанима Србије нису испунили. Закључке извлачите сами.

Не треба наравно заборавити ни силна обећања о арапским инвестицијама у српску пољопривреду од чега наравно није било ништа јер су арапи одустали од тога. Аферу са афлатоксином у млеку која је српској пољопривреди нанела огромне штете, инвестиције у у висини од 400 милиона евра у центар за развој и истраживање информациних технологија, покушај увоћења ГМО у Србију, итд, итд.

Уместо обећања грађани Србије су под влашћу Вучића и напредњака добили:

1 Велеиздајнички Бриселски споразум са којим Вучић и напредњаци активно доприносе плану стварања Велике Албаније.

2. Закон о раду који је од српских радника направио најобичније робље без икаквих права у односу на послодавце. Закон о раду који су донели напредњаци најрестрктивнији је закон тога типа у Европи.

3. Донели закон о прислилној вакцинацији деце а све да би мала група лопова која се налази у самом врху напредњачке власти правила огромне профите. Све на штету народа и народног здравља.

4. Потписали су споразум са НАТО пактом с акојим су НАТО пакту дали веће права него што их је имала Хитлерова солдатеска.

5. У земљи сељака на брдовитом Балкану успели су да затворе и фабрику трактора.

6. Уништили извоз и производњу

Вучић и напредњаци апсолутно ништа од датих обећања нису испунили. Да ствари назовемо правим именом. Лагали су вас варали а да нису ни трепнули. 

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГЛОБАЛНИ СКАНДАЛ: Ево колико је поуздан тест на корону, број стварно заражених драматично мањи!

5 (8) Прво у САД-у и Великој Британији, а затим и шире, укључујући Хрватску, научници …

Нису сви у Србији идиоти ал има понеки и то комплетан!

3.7 (6) Председник Александар Вучић изјавио је да су „глупости и бесмислице” изјаве Авдулаха Хотија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *