Стаматовић: Вучић лобирао да земље које се противе независности Косова дођу у Софију

ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић критиковао је данас председника Србије Александра Вучића што наговара пет чланица Европске уније које нису признале Косово, да учествују на самиту земаља Западног Балкана и ЕУ у Софији 17. маја.

Стаматовић је у писаној изјави навео да се Вучић последње две недеље, уместо одбраном српских државних и националних интереса, бавио наговарањем пет стварних пријатеља Србије из ЕУ да, ипак, учествују у Софији.

Према његовим речима, већина чланица ЕУ у Софији ће легитимисати и легализовати једину NATO државу у Европи, а „терористички двојац“ на њеном челу промовисати у европске државнике.

Он је упитао да ли Вучић репрезентује саму „Републику Косово“ јер је јуче на састанку премијера „квадритерале“ рекао да би бојкот скупа у Софији био „забијање ножа у леђа нашим бугарским пријатељима“.

„Вучића толико боли потенцијална душевна бол нашег источног суседа који је, још пре 10 година, показао своја најтананија осећања према Србији признавањем Косова, да себи ни не поставља питање да ли би легитимисање Тачијеве и Харадинајеве државе учешћем на скупу у Софији било, пре свега, забијање ножа у леђа сопственом, српском народу, али и, истински пријатељској, Русији, Кини, Шпанији, Индији, Румунији, Кипру и свим осталим земљама које чине три четвртине човечанства“, казао је Стаматовић.

Факти

Актуелно

Балада о напуштеном дикатору: Гађење, или то смрт долази

Оболели српски диктатор Александар Вучић ових дана певуши песму из филма Сјај у трави – …

Напредна велеиздајничка фукара спрема Закон о легализацији ГМО отрова

Да ли је у припреми нови закон који ће омогућити да се у Србији дозволи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons