Стечајни управник Србије – Зорана Михајловић

0
(0)

Свеприсутна министарка Зорана Михајловић је опет заблистала. На српском „Бизнис форуму“ који се традиционално одржава на Копаонику, најавила је реструктурирање „Железница Србије“. Када неко каже реструктурирање, то одмах значи отпуштање. И тако је почела Зорана Михајловић. Прва, друга, трећа етапа реструктурирања, када се све сабере-без посла ће остати 6.000 радника.

Али, више од тога запањује и најава затварања пруга. Пошто се, како вели министарка, 830 км пруга користи мало или никако, а 300 км уопште не ради, све то треба затворити. Ако је неко сумњао шта ће радити смедеревска железара наредних месеци-ево одговора. Као што су претопили тенкове Војске Србије, тако ће сада да претопе шине Железница Србије. Ко зна, због овог посла у изгледу можда их опет купе Американци? Док не заврше посао, покупе профит, ослободе Србију пруга, а после нам врате исту ту железару за један долар, али са дугом од 300 милиона евра!

Министарка се понаша као стечајни управник. Што не ради-потпуно растурити. Као да је њен посао да из стечајне масе намирује потражиоце. Није посао министра да претапа шине у гвожђе, већ да организује државну привреду и упосли Железнице Србије. Која се држава развијала без железнице и пруга? Како то замишља Зорана Михајловић да ради са Србијом? Због Багдадске пруге је избио Први светски рат, а због албанске Други балкански. Када се Крим вратио у састав Русије једна од првих одлука Владимира Путина била је да се гради мост код Керча и да се железничком пругом повежу Крим и остатак земље. Да би се подстакао привредни развој Крима. На крају, да питамо министарку Михајловић: ако се пруге по Србији не користе, које то фабрике отвара премијер Вучић? Сваки дан отвара погоне, запошљава хиљаде радника. Куда и како ти новопридошли индустријалци увозе и извозе? Или се можда ради о предизборним Потемкиновим селима?

Фонд Стратешке Културе

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЗОРАНА ПЉУНУЛА НА ЗАКОН: Михајловићева на муфте легализује стан на Дедињу!

0 (0) БЕОГРАД – Ватрени заговорник легализације Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја, …

ТОТАЛНИ ФИЈАСКО напредњака и Зоране Михајловић у Зајечару, нису могли да скупе 50 људи да напуне салу (фото)

0 (0) Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка, доживела је фијаско у Зајечару. На трибини …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend