СТИЖЕ НОВИ АРАПСКИ ЦУНАМИ! Три милиона миграната чека да из Турске преко Бугарске дође у Србију

СТИЖЕ НОВИ АРАПСКИ ЦУНАМИ! Три милиона миграната чека да из Турске преко Бугарске дође у Србију

Србију почетком јесени очекује још један талас избеглица. И то много већи него овај у коме више од 1.000 избеглих из Сирије сваког дана уђе у нашу земљу, показују подаци српских безбедносних служби, открива “Блиц”.

Ко су емигранти

ВИП избеглице
Најбогатији слој становништва. Углавном са дипломатским пасошима авионима одлазе у ЕУ преко Истанбула. У Београд не долазе јер им је потребна виза за Србију.

Средњи слој
То су избеглице који тренутно бораве код нас. На уласку у Србију узимају им отиске прстију и фотографишу их. Потичу из добростојећих породица.

Најсиромашнији
Најсиромашнији део становништва Сирије који се тек припрема да крене ка ЕУ. Они ће представљати и озбиљну безбедносну претњу јер је реч о људима који више немају шта да изгубе.

У овом другом таласу очекује се долазак у Србију најсиромашнијих становника азијских земаља у којима бесни рат са ИДИЛ.

Према проценама наших званичника, на граници Турске је око три милиона нових емиграната који чекају да крену у ЕУ преко Грчке, Македоније и Србије.

– Нови талас емиграната могао би да буде и најризичнији како по безбедност тако и по јавно здравље становништва Србије. Ови емигранти који треба да стигну у Србију потичу из најнижих социјалних структура земаља из којих долазе.

Зато се већ сада планирају мере веће контроле њиховог кретања – наводи се у најновијој информацији српских безбедносних служби које прате кретање азиланата.

Иван Мишковић, портпарол Комесаријата за избеглице и миграције, каже за “Блиц” да се тражиоцима азила који затраже смештај у Србији обавезно ради медицински преглед (преглед крви, урина, рендген…) и да ће тако бити и убудуће.

– Већина азиланата у Србији су здрави људи, а тек мали број имали њих је оболело од туберкулозе и других болести. Такви људи су одмах хоспитализовани – каже Мишковић.

У Србији је тренутно више од 70.000 азиланата који чекају да крену пут ЕУ, највише их је из средњег економског сталежа. Међу њима можете срести лекаре, наставнике, професоре и оне који се у Сирији бавили приватним бизнисом. На питање да ли планирају да остану у Србији, они одговарају:

– Видимо да у Србији нема посла ни за вас, а камоли за нас па зато и не планирамо да останемо. Морамо да изразимо поштовање према грађанима Србије који се стварно труде да нам помогну – причају азиланти окупљени у парковима око аутобуске и железничке станице у Београду.

Егзодус емиграната из Сирије добро је организован. Код великог броја пронађено је упутство куда треба да се крећу, који превоз треба да користе и по којим ценама (погледај слику).

– План емиграната је да се домогну Србије јер је за њих Београд финансијски центар. За разлику од Турске, Грчке и Македоније, у Србију добијају документ о захтеву за привремени азил, с којим у банкама могу да подигну новац који им преко “Вестер јуниона” шаљу њихови рођаци – наводи саговорник “Блица” из безбедносних служби.

Ресторан за Сиријце са најкраћим јеловником на свету

Код аутобуске станице у Београду отворен је ресторан и интернет кафе Пакистанца Зулфигар Aли Гила (55) намењен превасходно азилантима. На излогу арапским словима исписане су цене хране и интернета. Власник овог ресторана, иначе правник, каже да се у њему служи само једно јело.

– То је бријани, однсно пиринач са пилетином и зачинима. Цена је 600 динара, али кад дођу људи са малом децом или неко ко нема новца, не наплатимо храну. То је људски. Морамо да помажемо онима који су у невољи. Има много тужних прича међу тим људима. Долазе они који желе да се интернетом јаве фамилији па кад виде своје најближе плачу и не могу да се смире – прича Гил који у Београду има три и планира још два ресторана. У ресторану раде наши грађани, уредно пријављени, а и сам Гил је избеглица који се као шестогодишњак са породицом преселио у Финску.

Код великог броја избеглица пронађено је и упутство за пут до Србије. У њему су подаци о ценама карата од Ђевђелије до Табановаца са ценама карата и таксија

Кроз Србију ће проћи пет милиона Сиријаца

Број миграната који свакодневно стижу у Србију неће се скоро смањивати, што потврђују и сами азиланти који верују да ће кроз нашу земљу проћи још неколико милиона људи.

Варит Муса (29) из Сирије верује да ће „кроз Србију протутњати читава Сирија“.

– У Сирији је много крви на улицама. Убијају жене, децу, старе… Не види се крај. Зато беже сви који могу. Траже живот без бомби и није важно да ли ће то бити у Немачкој, Белгији, Шведској или Холандији. Неће стати док се читава Сирија не исели – каже Муса.

Са овим се слаже и професор математике Смаил Халил (43), који са породицом из Сирије путује ка Немачкој.

– Овуда ће проћи најмање још пет милиона људи. Сви они беже због рата и траже спас негде у Европи. Прво беже они који могу да плате пут, али ситуација у Сирији је тешка па ће побећи и они који немају новац – објашњава Халил.

Насрин Мустафа (36) је са мужем и дететом пошла из Сирије у Немачку.

– Видела сам много људи који су умирали и до последњег тренутка покушавали да побегну. Неки су успели. Међу њима је и моја породица. За овај пут треба много новца, а то нема свако. За само једну ноћ у хотелу у Београду плаћамо 136 евра. Морали смо да телефонирамо рођацима да нам пошаљу још новца – каже ова жена.

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Министар Зорана Михајловић свакога дана доказује да је у функцији агента страних интереса у Влади …

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Окупљени на протесту „Ми знамо да земљу не дамо, а ви?“ стигли су до зграде …

5 Коментара

  1. Прогласити “Р А Т Н О Стање”, и сви који нису грађани државе Србије дати им рок од 48 сати да напусте Србију. Ратна условљеност у данашњим интересним вредностима више се не осликавају оружјем, већ новце и бројном имиграцијом. Ако ови назови политичарима не могу да се суоче са стварношћу и реалношћу моментално их изоловати и одмерити колику су материјалну и нематеријалну штету направили својом колбљивошћу и незнањем и дати им рок да то у потпуности измире у птротивном губе сва грашанска права. Излаз постоји. Излаз увек посто па и за ову општу емигратску окупацију. позз. ДРАГАН

  2. Jeste ratno stanje i hapsenje svih ovih cele vlade svih vlada pre ove vlade svih poslanika sadasnjih i sve u apsanu, celu policiju smeniti sve generale sve do cina desetara ako postoji dovesti nove ljude sa biroa one koji cekaju posao.Uvesti preke sudove i odmah suditi i u zatvore ovo je kriminal nevidjenih razmera ako ih prolazak kroz Srbiju kosta 5000 eva izracunajte koliko je to para do sada uslo u dzepove policajaca carinika i politicara neko iz vrha vlasti uzima debele pare i deli sa premijerom ili nekim iz njegovog okruzenja.Ratno stanje znaci zatvoriti granice i samo oni koji imaju dokumenta na granicni prelaz svako ko naidje van prelaza pucati bez upozorenja, nema zajebancije.Ako se ne osvestimo odosmo svi u PM. a onda dolazi NATO po scenariju velikog DRAMOSERA PREMIJERA SVEMIRSKE V LADE ;

  3. MIGRANTI borba za mesto u vozu za SRBIJU VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=IYnVw7mHMRk#t=31 OBAVEZNO POGLEDAJTE OVO JE STRASNO STA NAM JE NAMETNUO ALEKSANDAR VUCIC I NJEGOVA SRPSKA NAPREDNA STRANKA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *