fbpx

СТИЖУ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ Х-32: Њихова брзина износи 4,6 маха а домет 1000 км?

0
(0)

Генерални директор „Дубненского машиностроительного завода» им. Н.П. Федорова“ Јегор Соловљев је изјавио, да ће у текућој години Министарство одбране РФ добити први контигнент нових крстарећих ракета које ће носити авио-платформе. Претпоставка је да нове крстареће ракете представља модел Х-32 који је посебно опасан против великих површинских бродова.

„Да, у питању су нове крстареће ракете. У овој години планирамо почетак њихове серијске производње и комплетирање првог контигента за потребе Министарства одбране. Ради се о послу који ће нам обезбедити стабилну будућност у годинама које долазе“- преноси речи Соловљева интернет портал РИА Новости, позивајући се на извор из новине „Встреча“.

Према речима првог човека компаније која је иначе специјализована за производњу ваздухопловних ракета, то неће бити једини њихов производ који је наишао на висок интерес руског Министарства одбране. Ова компанија веома успешно послује и са осталим субјектима руске војне-индустрије која се бави производњом најсавремније борбене технике. Посебно је то индикативно са руским колосима из авио-индустрије („Сухој“ и „МиГ“), за које се праве посебни елементи опреме савременог ваздухоплова, као што су системи за противелектронску борбу и системи за допуну горивом у ваздуху.

Напомињемо да је у марту ове године први човек Министарства одбране рекао, да је Русија за последњих шест година за чак 30х увећала крстарећих ракета високе прецизности.

Што се конкретно тиче нове ракете која је предмет овог текста, претпоставка је да се ради о моделу Х-32.Њена основна намена је борба против великих површинских бродова условног непријатеља. Ова ракета представља дубоку модернизацију ракете Х-22, која је представљала основно ударно ракетно наоружање авиона Т-22М. Нова Х-32 је у односу на свог претходника знатно мања, опремљена је новим типом мотора, а посебно се радило на повећању способности ракете да савлада противракетну одбрану непријатеља, која је ојачана системима за противелектронску борбу. Увећан је и њен максимални домет, који сада износи 1000 км.

Посебно је интересантна њена брзина лета која се налази на граници хиперзвука. Претпоставка је да су нови модели ракете способни да достигну брзину од 4.6 маха, што представља изузетно тежак задатак за пресретање америчким бродским противракетним системима Aegis.

Бог рата

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Николај Патрушев: Какву алтернативу Русија нуди свету?

5 (4) Духовно-моралне вредности друштва као основа суверенитета државе Пише: Николај Патрушев (секретар Савета безбедности …

Иницијатива руских посланика: Родитељима гарантовати право да одбију вакцинисање деце

5 (9) * У писму посебно нагласили: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинације, као и мере за рано …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *