Насловна / Свет / ЕвроАзија / СТИЖУ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ Х-32: Њихова брзина износи 4,6 маха а домет 1000 км?
СТИЖУ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ Х-32: Њихова брзина износи 4,6 маха а домет 1000 км? 1

СТИЖУ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ Х-32: Њихова брзина износи 4,6 маха а домет 1000 км?

Генерални директор „Дубненского машиностроительного завода» им. Н.П. Федорова“ Јегор Соловљев је изјавио, да ће у текућој години Министарство одбране РФ добити први контигнент нових крстарећих ракета које ће носити авио-платформе. Претпоставка је да нове крстареће ракете представља модел Х-32 који је посебно опасан против великих површинских бродова.

„Да, у питању су нове крстареће ракете. У овој години планирамо почетак њихове серијске производње и комплетирање првог контигента за потребе Министарства одбране. Ради се о послу који ће нам обезбедити стабилну будућност у годинама које долазе“- преноси речи Соловљева интернет портал РИА Новости, позивајући се на извор из новине „Встреча“.

Према речима првог човека компаније која је иначе специјализована за производњу ваздухопловних ракета, то неће бити једини њихов производ који је наишао на висок интерес руског Министарства одбране. Ова компанија веома успешно послује и са осталим субјектима руске војне-индустрије која се бави производњом најсавремније борбене технике. Посебно је то индикативно са руским колосима из авио-индустрије („Сухој“ и „МиГ“), за које се праве посебни елементи опреме савременог ваздухоплова, као што су системи за противелектронску борбу и системи за допуну горивом у ваздуху.

Напомињемо да је у марту ове године први човек Министарства одбране рекао, да је Русија за последњих шест година за чак 30х увећала крстарећих ракета високе прецизности.

Што се конкретно тиче нове ракете која је предмет овог текста, претпоставка је да се ради о моделу Х-32.Њена основна намена је борба против великих површинских бродова условног непријатеља. Ова ракета представља дубоку модернизацију ракете Х-22, која је представљала основно ударно ракетно наоружање авиона Т-22М. Нова Х-32 је у односу на свог претходника знатно мања, опремљена је новим типом мотора, а посебно се радило на повећању способности ракете да савлада противракетну одбрану непријатеља, која је ојачана системима за противелектронску борбу. Увећан је и њен максимални домет, који сада износи 1000 км.

Посебно је интересантна њена брзина лета која се налази на граници хиперзвука. Претпоставка је да су нови модели ракете способни да достигну брзину од 4.6 маха, што представља изузетно тежак задатак за пресретање америчким бродским противракетним системима Aegis.

Бог рата

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Нови „Пут свиле“: Русија ће изградити аутопут од 2.000 километара који повезује Европу и Кину 11

Нови „Пут свиле“: Русија ће изградити аутопут од 2.000 километара који повезује Европу и Кину

Премијер Дмитриј Медведев одобрио је изградњу новог аутопута преко Русије, који би требало да значајно …

Како да се придружите програму „Новое покољење“: Водич за младе који желе ближи контакт са Русијом 12

Како да се придружите програму „Новое покољење“: Водич за младе који желе ближи контакт са Русијом

Ако имате између 25 и 35 година, ако сте млади и амбициозни, ако сте успешни …

Један коментар

  1. Бог рата – sledeci put nece biti Rozenberga (Dzulijus i Etel) pa ce biti rostilj komunistickih svinja. Ukljucujuci i mene jebiga. Da me bog vidi, da ne gledam vise ocima vas i ruske komunisticke lopuze i ubice, I partijske popove, jebiga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *