fbpx

Штрајкачи у Фијату уместо „одговора“ добили „Протокол о окончању штрајка“

0
(0)

Штрајкачки одбор крагујевачког „Фијата“ саопштио је вечерас да је „уместо позива на преговоре, добио Протокол о окончању штрајка“, преноси РТС.

Министарство привреде предложило је раније данас представницима синдиката радника „ФЦА Крагујевац“ потписивање протокола које би омогућило започињање преговора радника и руководства „Фијата“, већ у понедељак, 17. јула, о захтевима радника који су у штрајку.

У штрајкачком одбору кажу да им се „за прекид штрајка не нуди ништа, осим напора Министарства за привреду да преговори постигну успех“.

Нуди им се, стоји у саопштењу, „да се два пута саплету о исти камен“.

штрајкачки одбор најављује да ће Министарству привреде, „у року од неколико сати“, доставити измењени предлог протокола у коме ће од Владе Републике Србије тражити да преузме свој део одговорности, као власник 33 одсто капитала у предузећу „Фијат крајслер аутомобили“.

штрајкачки одбор такође позива Владу да, како кажу, „приведе законима“ предузеће „Фијат крајслер аутомобили“ и онемогући да њихове процедуре буду изнад закона у Србији.

штрајкачи траже да Влада, преко представника капитала Републике Србије у управљачким структурама предузећа, иницира проналажење решења, а да државни органи примене Закон о штрајку и „силом закона и државе“, наложе предузећу „Фијат крајслер аутомобили“ да започне преговоре.

Министарство привреде саопштило је раније да је предложило потписивање протокола руковедећи се значајем сваког радног места, и ради све што је у његовој моћи да пронађе све могућности да разговори отпочну што пре.

Почетак разговора директно би значило спречавање даљих негативних последица обуставе рада, јер наставак процеса производње и рада у Фијату представља најбоље решење за сваког радника Фијата, за град Крагујевац и целу Србију.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радницима „Фијата” опет продужен одмор

0 (0) Запосленима у крагујевачком „Фијату” плаћено одсуство је продужено до 12. јуна. Да ли …

Сви који излазе на предстојеће лажне изборе су Вучићеви САУЧЕСНИЦИ у издаји Србије и светиње!

5 (1) ИВАЊИЦА – Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд никада није користио било …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *