СТРАВИЧНИ ПОДАЦИ ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ: Ђаци из шест сеоских школа пију воду пуну ФЕКАЛИЈА!

0
(0)

Завод за јавно здравље у Врању дошао је до алармантних података на основу анализа о хемијској и бактериолошкој исправности воде за пиће у сеоским школама и здравственим амбулантама.

Према речима др Александра Стајића, помоћника градоначелника на основу налога локалне самоуправе урађене су лабораторијска анализе узорака воде за пиће у водоводним мрежама основних школа у Големом Селу, Ратају, Тибужду, Ристовцу, Моштаници и Барелићу.

„Уврђено је да хигијенски исправну воду пију само ђаци и наставици у школама у Барелићу и Ристовцу. У осталим школама у води су пронађене фекалне бактерије. У Големом Селу, Ратају, Тибужду и Моштаници ситуација је алармантна. Да деца и запослени у овим школама са почетком школске године не би морали воду за пиће да доносе у флашама од куће, локална самоуправа у Врању је наложила свим школама да, 15. августа, пре почетка школске године, доставе Градској управи податке о исправности воде“, напомиње др Стајић.

Стајић истиче да су школе у току године у обавези да још најмање три пута испитују исправност воде, јер је здравље деце на првом месту.

Алармантна ситуација је и у здравственим станицама у селима Моштаница и Тибужде које имају неисправну воду за пиће. Откривено је да имају бактерије фекалног порекла.

Хигијенски исправну воду како је утврђено лабораторијском анализом имају здравствене станице у селима Барелић, Ристовац и Власе, истиче помоћник
градоначелника, др Стајић.

Еспресо.рс/ Извор: Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РОДИТЕЉИ И ДАЉЕ ТРАЖЕ НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Поднето најмање 107 пријава, рок за предају захтева суду 3. новембар

5 (2) РОДИТЕЉИ који сумњају да су им бебе по рођењу нестале из породилишта имају …

Веселиновић пита Ђорђевића колико су српске деце странци усвојили и одвели из Србије у његовом мандату

4.9 (9) Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић поставио је јавно питање министру за рад, …

Један коментар

  1. Strašno! A oni razbacuju novac na svakakve svrboguzije. Za sve i svakog se ima, samo za narod i njegovo zdravlje i život nema. OSTAVKE!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend