Судијама мање плате за 6.000 динара

5
(1)

Удружење судија и тужилаца Србије саопштило је данас да су судије у највећем броју судова у Србији добиле умањене плате за око 6.000 динара за време коришћења годишњих одмора.

Kако се додаје, то ће се наставити и у наредним месецима када се користи годишњи одмор, па чак и за време државних и верских празника.

„Разлог томе је спорно тумачење законских прописа који се примењују на обрачун зарада, а који услед неуређености ове области дозвољава различита тумачења. Сви остали запослени у судовима своје право на годишњи одмор користе несметано, а судије практично плаћају свој годишњи одмор! Остали запослени су заштићени применом Закона о платама државних службеника и намештеника и Посебним колективним уговором, а само су судије остале препуштене произвољном тумачењу са позивом на одредбе Закона о раду који се према ставу УСТ никако не може применити јер се односи на запослена, а не изабрана лица, на шта јасно и недвосмислено упућује Закон о судијама, наводи УСТ.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плате у “Београдском метроу” 1.000 евра, а метроа нема

5 (4) Упркос бројним најавама политичара у последњих десетак година, Београд и даље нема метро, …

Проф др Комазец демонтирао Вучићеву економску превару: Опет ће украсти пензије! (видео)

3.9 (18) Србију чека велики пад БДП и све приче режима о томе како ћемо …

Један коментар

  1. Шта је ово ако није јавни позив судијама да почну примање мита? Да и не говоримо о нотарима који раде неупоредиво лакши посао од судије а примају огроман новац, далеко већи од судије.
    Судство је дубоко понижено, колико де мени чини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend