Шумадија и западна Србија имају најмање плате у Србији

Шумадија и западна Србија имају најмање плате у Србији

У јужној и источној Србији просечне мартовске зараде биле су 35.753 динара, што је више него у Шумадији и западној Србији, где износе 35.410 динара, истакао је на свом Твитер профилу Миодраг Стојковић, члан председништва ДС-а.

И од “јужније” има тужније – у Шумадији ниже плате – Изгледа да она стара „што јужније, то тужније“ више не може да се примени на Србију. Нажалост, данас је све тужније. Нисам могао да верујем да једна Шумадија, која важи за перспективан крај, има мање зараде од југа Србије. Живео сам у убеђењу да су на југу и на истоку убедљиво најниже плате. То не значи да се југ побољшао, нажалост, него да је платежна моћ све мања у целој Србији, а стандард све лошији – каже Стојковић, који иначе живи у Лесковцу. 

Просечна зарада без пореза и доприноса исплаћена у марту у Србији износила је 41.689 динара и за 3,9 одсто, и номинално и реално била је нижа него претходног месеца. 

Подаци Републичког завода за статистику говоре да су просечне зараде у јужној и источној Србији биле нешто веће од оних у Шумадији и западној Србији, али ипак не могу ни да се приближе зарадама на северу, посебно у Београдском округу.

 

Каматица, Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Четвртина грађана Србије у ризику од сиромаштва

Четвртина грађана Србије у ризику од сиромаштва

Сваки пети становник наше земље налази се у ризику од сиромаштва, наглашава се у најновијем …

Просветни радници траже ХИТНО повећање плата

Просветни радници траже ХИТНО повећање плата

“Плате запослених у просвети представљају, сходно члану 20. став 1. Посебног колективног уговора за запослене …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *