Вучић је успоставио корумпирани клептократски систем суспендоване демократије

Вучић је успоставио корумпирани клептократски систем суспендоване демократије

0
(0)

Професор Економског факултета у Београду Милојко Арсић рекао је да је од председника Србије Александра Вучића очекивао да направи систем који не би био узорна демократија, али би бар држава била ефикаснија.

„Уважавао сам Вучића на почетку владавине јер сам мислио да ће успоставити систем који неће бити узорна демократија, али би бар држава била ефикаснија, а корупција сведена на минимум“, рекао је Арсић за агенцију Бета, реагујући на изјаву Вучића да је у Србији сада шест пута боље него у време Мирка Цветковића, коме је Арсић био саветник.
Вучић је на аеродрому Морава у Краљеву на питање новинара да коментарише Арсићеву изјаву да Србија у првом кварталу ове године има најмањи привредни раст од 2,5 одсто у односу на све земље Централне и Источне Европе (ЦИЕ), рекао да је мислио да је Арсић пристојан човек, иако је 2009. године био саветник премијера Мирка Цветковића када је привредни пад био 3,1 одсто, а раст 1,6 одсто.

Арсић је рекао да је „после неколико година Вучићеве владавине успостављен систем у коме је суспендована демократија, држава је мање ефикасна него раније, а корупција цвета“.

„Мислим да није непристојно користити статистичке податке о другим земљама и анализирати их опшеприхваћеним, научним методама, али сматрам да је непоштено да се подацима манипулише или да се измишљају, па се, када се постигну просечни они приказују као најбољи“, казао је Арсић.

Додао је да је тврдња да је стање у Србији шест пута боље него пре седам-осам година апсурдна чак и ако је речено фигуративно јер у овом периоду ништа није побољшано, ни бруто домаћи производ (БДП), ни плате, ни пензије, па ни стандард градјана.

„Нико није повећао ниво развоја шест пута за седам-осам година, то је немогуће, али је било могуће поправити стање за 20-30 одсто, међутим то се није десило“, рекао је Арсић.

Истакао је да није коректно поредити податке о садашњим резултатима са подацима о резултатима, постигнутим у време највеће светске економске кризе која је почела 2008. године.

„Највећи привредни пад у време кризе 2009. године у Србији је био 2,1 одсто, док је пад у земљама ЦИЕ био седам-осам одсто, а у балтичким земљама пет одсто“, рекао је Арсић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, марш са Дрине! И ти и твоји тровачи!

Вучићу, марш са Дрине! И ти и твоји тровачи!

5 (5) „Умирем од смеха кад гледам демонстрације… то је нешто најсмешније, демонстрирају у западној …

Пензионер Вучићу: Не требају ми твоје лизалице и цуцле, врати паре што си опљачкао!

Пензионер Вучићу: Не требају ми твоје лизалице и цуцле, врати паре што си опљачкао!

5 (4) Пензионерима ће од понедељка на кућну адресу стићи првих 700.000 пакета витамина – …

Један коментар

  1. jedino uklanjanjem diletanata i amatera i dovodjenjem postenih i pismenih, koji znaju racunicu, bar na prste, i koji moraju odgovarati za svoj rad, se mogu problemi resiti. — kakva bre prica o ovome i onome, kad picousti divljak i zver i da hoce u eknomiju se ne razume, a oni koji ga doveli ni coporom vukodlaka se ne mogu nazvati; to je gomila majmuna drekavaca, koji nauculi otimati i od drugih cekati da im probleme resi. — za stoku je bic i klanica a s ljudima se mora recima, ako ih ima, i ti meni sir a ja tebi pare.
    — Srbija je bez Srba, a sto je kojekuda ostalo koprca se u govnima, goli zivot spasavajuci, i od kojih niko nista ne moze cekati. — svakaka budala i psihopat se moze pravnikom nazvati al reci kome sluzis ti kerino iz suma i kamenjara bosanskih. — samo lud moze praznu slamu mlatiti i njuskom vazdan mlatarati o tom kad bi baba djevojka bila, svakoga bi na sebe pustila, al u babe se ubudjala a u tebe delijo sveznajuca glava ti klonula i suzu pustila. et cetera, et cetera.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend