fbpx

Сутра наставак преговора владе Србије и радника Фијата

0
(0)

Председник Самосталног синдиката ФИАТ Крајслера Зоран Марковић рекао је да су данашњи преговори у Влади Србије почели конструктивно, али да не може да говори о детаљима све док до конкретног договора не дође. Како је пренео, преговори се настављају у Влади сутра.

Нема најпроблематичнијег питања, већ ће се о свим захтевима са менаџментом расправљати, навео је у обраћању новинарима.

На критике председника синдиката Независност Зорана Станића, а које су се у току дана појавиле у медијима – да су радници преварени и да данас није било њихових правих представника, Зоран Марковић није желео да да коментар, рекавши да се тако нешто подразумева у Србији.

Преговори су почели данас у 12.30, а присуствују им и представници Владе Србије. У току преговора одређена је кратка пауза, а око 15 сати су настављени. Италијани су напустили зграду Владе око 16.40.

Председница Владе Ана Брнабић на отварању преговора, пре паузе, је захвалила радницима што су прекинули штрајк, а представницима Фијата на отовореној комуникацији. Она је навела да проблем може да искрсне и додала да је важно да се проблеми решавају разговором.

Радници су представницима Фијата изложили четири захтева, а посебно су се осврнули на рационализацију рада и оптерећење радника, а премијерка је предложила континуитет у разговорима.

Преговори владе Србије и радника Фијата још увек без договора

Пауза у преговорима између представника Владе Србије, руководства компаније Фијат Крајслер аутомобили Србија и запослених у тој крагујевачкој фабрици. Како Н1 сазнаје разговори ће се наставити, а министри Зоран Ђорђевић и Горан Кнежевић напустили су зграду Владе Србије.

Председница Владе Ана Брнабић на отварању преговора је захвалила радницима што су прекинули штрајк, а представницима Фијата на отовореној комуникацији. Она је навела да проблем може да искрсне и додала да је важно да се проблеми решавају разговором.

Брнабић је навела да је Влада оформила посебну институцију која ће се бавити мирним решавањем спорова и на коју, према речима премијерке, држава би требало више да се ослања.

Радници су представницима Фијата изложили четири захтева, а посебно су се осврнули на рационализацију рада и оптерећење радника, а премијерка је предложила континуитет у разговорима.

Састанку присуствује је генерална директорка компаније Фијат у Србији Силвија Вернети, као и представници Штрајкачког одбора.

Премијерка је синоћ иза затворених врата у Скупштини града Крагујевца више од два сата разговарала са представницима штрајкача где је производња обустављена 27. јуна.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Банке у Србији корона профитери! Зарађују 300 милиона евра на муци народа!

5 (5) Велики број грађана се ових дана шокирао када је од своје банке добио …

Лончар и Брнабић у Новом Пазару дочекани звиждуцима и повицима „лопови, лопови“ (ВИДЕО)

5 (4) Премијерка Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас Нови …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *