Сваког дана 50 екипа сече струју

0
(0)

Електродистрибуција Београд кренула у обрачун са неплатишама који дугују више од 10.000 динара, на списку 45.000 домаћинстава

ЕКИПЕ Електродистрибуције Београд почеле су да секу струју неплатишама пошто су потраживања на основу неплаћених рачуна прешла милијарду динара! На њиховом списку наћи ће се сви који за киловате дугују више од 10.000 динара, а таквих је у престоници око 45.000.

Радници ЕДБ у понедељак су кренули да секу дужницима У Земуну, Новом Београду, Бановом брду, центру, Младеновцу, Сопоту, Обреноцу, Гроцкој, Крњачи и Барајеву.

– На терену је 50 екипа – каже Сандра Алагић, из ЕДБ Београд. – Дневно „обиђу“ око 100 дужника и то по свим локацијама наизменично. У домаћинства у којима је раније било проблема, наше екипе иду са припадницима МУП.

ПОДНЕЛИ 2.500 КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА

ЕДБ је формирала посебну организациону целину која се бави губицима и крађама електричне енергије. Та служба је за шест месеци на основу неовлашћеног коришћења наплатила 150 милиона, а план је да до краја године наплати 300 милиона динара. У ЕДБ кажу да је поднето 2.500 кривичних пријава против оних који су крали струју.

Током прва два дана акције, на терену није било проблема, а већина неплатиша дуг је платила одмах након „сече“. Распоред искључења, објашњавају надлежни, не зависи од висине дуга, већ од локације. Када екипе са маказама уђу у једну зграду – онда искључе струју свима који су добили црвену опомену без обзира на то колики им је „минус“.

Уколико радници ЕДБ електричну енергију искључе на бројилу, власник је дужан да уз дуг плати и поновно прикључење од 783 динара. Нови прикључак на бандери кошта 4.511 динара.

НАЈВЕЋИ ДУЖНИЦИ НА ВОЖДОВЦУ

ПРЕМА подацима ЕДБ Београд, највећих пет дужника у престоници за струју дугују укупно 60.000 евра!

– Највећиизнос за неплаћену потрошњу има један Вождовчанин и то 2.428.620 динара – кажу у ЕДБ. – Други на листи је потрошач из исте општине који дугује 1.750.324 динара, а и трећи је са Вождовца, тачније – Рипња.

 

М. Љ. Поповић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kо троши струју на Јовањици? Планатажа марихуане затворена, рачуни за струју расту

5 (2) Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, бранилац Предрага Kолувије власника плантаже “Јовањица” на којој је …

Ипак камата на рачунима за струју

5 (22) Грађанима, уколико касне са плаћањем рачуна током ванредног стања, нећемо обрачунавати камате, а …

2 Коментара

  1. А ДОШО ТИ ЈЕ ЦРНИ ДАН ВУЧИЋУ ИМА НАРОД ТЕБЕ ДА КРЕШЕ,ЈЕБО САМ ТИ МИЛОСНУ МАЈКУ ИЗДАЈНИЧКУ.

  2. lopovi ovi iz epsa , ko neplati prekini mu struju kad plati pusti prosto kakvo secenje kakav prikljucak sve je to lopovluk drzave ,kako neko moze da duguje 15 meseci ima struju sto ste mu davali?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend