Све је то Аца помиловао: Снаје, свекрве, зетови и друге хуље, и даље представљају Србију

0
(0)

Српска дипломатија већ дуго личи на библијске призоре Содоме и Гоморе. На сцени су породично-љубавне афере, лоповске афере, промоције најнижих порива, афирмисање најгорег људског шљама и гушење сваке паметне активности која би допринела приближавању Србије савременим цивилизацијским тековинама.

Бивши српски председник Борис Тадић (изгубио власт у јуну прошле године), имао је смисла за деспотију. Када би својим конкубинама направио дете, или када би младиће, своје бивше ученике, такође испитао у свим позама, слао их је у дипломатију!

Ана Урошевић је, у време док је Борис Тадић био министар одбране (до 2004. године), била министров портпарол! У то време имала је 24. године. А када је Борис постао председник Србије 2004. године, стекао је и уставна овлашћења да потписује агремане за наше амбасадоре, који су одлазили на службу у амбасаде у земљама са којима имамо дипломатске односе.

Млађарија је опсесија српског председника. Што млађи, то значајнији.

Ана Урошевић је са 25. година живота, без икаквог дипломатског искуства, упућена у амбасаду Србије у Риму, на место секретара! Председник је често одлазио у Рим, да преброји своје новце, а хвала Богу, накупило се неколико стотина милиона евра. Шетајући са Аном римским трговима, њих двоје су се гласно свађали и тукли!

Када је добио и други мандат, Борис је донео указ да Ана Урошевић у Риму борави као амбасадор Србије. Није имала више од 30 година! У таквом животном добу, у озбиљним државама, њене дипломате, не догурају даље од аташеа!
А када се Ана породила, носећи његово дете, Борис је своју конкубину удомио. Њену свекрву, злогласну Радмилу Хрустановић, бившу градоначелницу, а потом заменицу градоначелника, Борис, указом, поставља за амбасадора Србије у Братислави! И то у време када је градоначелник Београда Драган Ђилас сменио своју заменицу због корупције и нестручности, Рада оде у Братиславу!

Владимир Петровић је прво био секретар амбасаде Србије у Вашингтону. Амерички је држављанин! Потом је, поред противљења Беле куће, Тадић остао упоран у намери да Петровића именује за амбасадора, јер му је претио судски процес, у поступку који је покренут против гувернера Рода Благојевића, коме је Петровић, такође, био секретар. Њега су оптужили да је са Родом, у изборни штаб Барака Хусеина Обаме однео 50 милиона долара, поклон Бориса и његове камариле свом демократском колеги. Хилари то никада није заборавила, јер је била противкандидат Хусеину Обами, на страначким изборима.

Владимиру Петровићу су, такође, истекли сви мандати. Он се у међувремену приженио кћерком Оливера Антића, данас саветника Томислава Николића.

Када је прошле године изабран за председника Србије, Томислав Николић је, тада, чврсто обећао да ће дипломатску службу очистити од кукоља, неспособних и корумпираних. Најављивао је, месецима, постављења нових амбасадора и повратак Борисове камариле.

Најављивао је господин Николић да ће одмах вратити у земљу економске саветнике, који су, по Динкићевом налогу, и избору, упућени у скоро све наше амбасаде и дипломатска представништва, са намером да они уговоре послове нашим компанијама!

Такозване економске дипломате Србије постављене од Торонта до Сарајева, од Стокхолма до Прага, Загреба, Пекинга, Кијева и Москве, нису успеле да доведу ни једну нову компанију у Србију.

Тако је наш представник у Торонту, рођен 1981. године и радио у ревизорској кући, његов колега из Сарајева од радног искуства има звање саветника по разним министарствима, дипломата из Стокхолма је у фирми Комес био комерцијалиста, а остатак биографије му попуњавају послови по разним министарствима и сличним институцијама, док наш представник у Прагу није економиста него правник, који је између осталог, радио и у банкама.

Економски дипломата у Загребу је политиколог и магистар филозофије, који као радно искуство наводи да је био менаџер канцеларије, хонорарни преводилац, да је радио у омладини ЈАЗАС-а и као тренер за едукацију државне управе, а на крају је постао асистент на катедри за филозофију у Нишу.

Представник у Кини је дипломирао и преводио кинески за државне институције, а био је и у представништвима СДПР-а и Хемофарма у Кини. Економска саветница из Кијева је завршила Филолошки факултет и претходно радила само у Министарству економије. На крају, представник у Москви је био директор предузећа Зобекс и Лиоматик и радио је у Секретаријату за унутрашње послове.

Плате економских саветника крећу се од 2.600 до 4.618 евра, и зависе од земље службовања, као и од звања саветника, које може бити први секретар, саветник, први саветник или министар саветник.

И обећа председник Николић да ће их вратити кући , па заборави. Или, треба бити искен па рећи да он, уствари, ни о чему не одлучује. Александар Вучић му удара пацке и шам,аре, и заповеда.

А када Вучић затражи, Николић одмах потписује. Тако је за амбасадора у Украјину зпућен Раде Булатовић, човек протува, Црногорац из Колашина. Раде је био саветник Коштунице, док је он био председник СРЈ, потом је ухапшен у акцији “Сабља“, а када је 2004. године Коштуница постао премијер, Булатовић је постављен за директора БИА. Без заменика, јер њега нико не може да замени, говорио је.

По истеку мандата, Булатовић се уписује у адвокатски именик, постаје сувласник у фирми за физичко-техничко обезбеђење, заједно са Вилијамом- Билом Монтгомеријем, некадашњим амбасадором САД- у Београду, који, из неких радова, не иде у САД-е!

А Бил је већ дуже време саветник у Српској напредној странци за спољну и унутрашњу политику, а специјалност му је издаја. По његовом налогу је Раде Булатовић, адвокат, људска ништарија, упућен у Кијев, да за америчку службу обави задатак, шпијунске природе. А КГБ, јадан он, као ништа не зна!

И док се српска дипломатска служба консолидује у седишту министарства, наша дипломатска представништва су отуђени центри, који рачун не подносе централи, већ својим бившим шефовима.

Није ни чудо што се српски дипломати на пријемима у свету понашају са великом мржњом према земљи коју представљају. Половина њих има и држављанство других земаља, углавном оних у којој службују. А представљау нас олош, снаје, зетови, конкубине, спремне да издају све и сваког, за шаку долара.

Злочиначка улога Александра Вучића је уперена на уништавање српских интереса. За сада има довољно разлога да се прикупе потписи за петицију за кривично гоњење Томислава Николића, председника Србије, што не поступа по закону, и Уставу, не смењује дипломате којима су истекли мандати, или су неподобни да Србију представљају у иностранству. Док Вучић даје од себе знаке живота, он ће, и рукама и ногама, радити против Србије.

Можда ће пожелети да га сахране у Призрену, одакле је човек који је његов биолошки отац.

 

М. Грабеж

Магазин Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

8 Коментара

  1. uvek je I licila…da li uopste javnost zna kako nas je predstavljao onaj poluretardirani Danilo Daca Markovic u Rusiji? Moj prijatelj je tada radio u ambasadi I bezbroj puta crveneo zbog njegovog prostakluka I nevaspitanja..a ambassador u Juznoj Africi nam bio Jovan maric, psihijatar..dobio mesto prvenstveno da bi njegova mladjana supruga Danijela, po zanimanju seksolog, mogla da se eksponira I seta haljine..nazalost, brak trajao malo duze od mandata…NIKAD nismo imali ozbiljnu, skolovanu, dostojanstvenu diplomatiju..

  2. jesmo, al dok smo bili ozbiljna država..nekad, pre onog rata…(onog znači drugog svetskog)

  3. Gospodo samo jedna mala ispravka , nije ih Aca pomilovao ( Mozda po nekom delu tela ) , ipak Predsednik je zaduzen za Amnestiju , ali to mu dodje na isto !

  4. Највећи лупеж је баш тај "Аца"!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend