fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Вучић и Дачић постигли договор о формирању владе

0
(0)

Лидер СПС Ивица Дачић договорио се с премијером Александром Вучићем у вези са уласком у Владу, сазнаје Курир у врху СПС! Социјалисти ће, према начелном договору, највероватније добити три ресора, као што су имали и до сада, а ако буду добили ресор мање, без фотеље ће, због мира у странци, остати или Дачић, или актуелни министар енергетике Александар Антић.

Извор Курира тврди да су Дачић и Вучић начелно постигли споразум у вези са учешћем социјалиста у власти.

– СПС ће највероватнијдобити три ресора, а ако буду добили два, онда ће из Владе летети или Дачић, или његов заменик Александар Антић. Највероватније је да ће то ипак бити Антић. То ће неко време смирити тензије у СПС јер би, у супротном, сви дигли буну и напали их да су договор с Вучићем правили само због себе – открива наш саговорник.

Дачић ће о овоме разговарати с највишим функционерима већ сутра, уочи консултација са шефом државе Томиславом Николићем.

– На Председништву СПС биће речи о томе да СПС поново сарађује са СНС, пре него што се Дачић сретне са Николићем. Дачић ће иначе председнику Србије рећи да има већину за састав владе, али не сам, већ са Вучићем – каже извор Курира.

Што се тиче ресора који би могли да припадну СПС, за сада су све карте отворене.

– У игри су министарство одбране или дипломатија, или министарство полиције. Дачићу се баш не мили да преузме одбрану, а тешко је да би се Вучић одлучио да МУП, као важан ресор, препусти СПС, па су велике шансе да лидер СПС и даље остане шеф дипломатије – прича наш саговорник.

Ипак, део социјалиста тражи да сем министарстава СПС припадне и место председника Скупштине.

– Онда би на тој позицији могао да се нађе Антић или Славица Ðукић Дејановић – подсећа извор Курира.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је коалиција са СПС најповољније решење:

– СПС има много мана, али је мања штета да уместо њих у владу уђе ЛДП Чедомира Јовановић. Јер кога уопште представља ЛДП? И цензус су прешли само зато што су се удружили са још две странке, а ЛДП је лош за владу јер је персонификација антинационалне идеје. Најбоље би било да СНС сам формира владу, а ако процењују да им ипак неко треба, онда је боље да то буде СПС .

Ивица врбује социјалисте за подршку у странци

Шеф социјалиста Ивица Дачић се изгледа уплашио да ће му поједини функционери у СПС преузети фотељу, па је кренуо у контраофанзиву и зивкао функционере да би их намамио да остану уз њега.

– Редом је позивао своје људе при врху и покушавао да их приволи да остану уз њега и да не гласају за његову смену. Очигледно је свестан да му је позиција у странци неизвесна и да је врло јак онај део странке који је против сарадње са СНС и који сматра да власт с напредњацима штети странци – објашњава саговорник Курира.

На то високи функционер СПС Новица Тончев каже да Дачић још није контактирао с њим.

– Нико није предложио Дачићеву смену. Први пут чујем за то. Можда мене чува као златан глас – нашалио се шеф сурдуличких социјалиста.

Лидери СНС и СПС: Још нема званичног договора

Шеф СНС Александар Вучић кратко је поручио да још није било званичних разговора са СПС, док је лидер социјалиста Ивица Дачић рекао да се с Вучићем није видео седам дана.

– Био сам на путу. Нисмо разговарали – рекао је Дачић.

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

2 Коментара

  1. Treba izvući uskladištene artikle s’ kraja 90tih i vratiti u upotrebu. Pa, koji moj izbori za isti kombo? (znam, nove 4 god) ?

  2. (VIDEO) KOSOVO JE SRBIJA: Delije ponovo isprozivale UEFA i FIFA
    „Država da reaguje jer Marakana neće trpeti odvojenost Kosova od Srbije“ i „Za navijače je ovo bombardovanje srpskog sporta“.
    https://www.youtube.com/watch?v=r2ajzenNles
    https://www.youtube.com/watch?v=IM84eO26-z0
    https://www.youtube.com/watch?v=XAJ9PahAaXw

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *