Све више шиптарских терориста са Косова и Метохије у редовима Исламске државе

0
(0)

Самопроглашено Косово суочава се од 2012. године са повец́аним учешц́ем грађана на страни терориста у ратовима у Ираку и Сирији, закључено је на скупу „Албанци муслимани на Балкану“, који је одржан у Приштини под покровитељством Светске исламске лиге.

Западњачке „демократије“ деценијама жмуре на терористичка деловања Албанаца с Косова – то полако постаје све већи проблем, с којим пријатељи Александра Вучића из САД и ЕУ и даље не желе да се бакћу

Према званичним подацима косовских безбедносних структура, 316 Албанаца и исламиста са Косова регрутовано је у редове такозване Исламске државе, уз још 140 лица која су ратовала у Ираку и Сирији.

Муфтија самопроглашеног Косова Наим Трнава рекао је да је Исламска заједница Косова чврсто опредељена да створи услове пуне сигурности и мира на Косову, али да су забрињавајуц́и подаци о „изманипулисаним верницима“ који су због незнања отишли у наведене земље.

– Сведоци смо у последњих неколико година да се религија злоупотребљава за различите интересе и да људи који су изманипулисани изазивају сукобе и ужасне злочине широм света – навео је Трнава.

Он је додао да грађани самопроглашеног Косова муслиманске вероисповести „нису остали имуни“ на екстремистичку идеологију. Трнава види разлог „завођења“ у повец́аном броју лажних проповедника вере, необавештености, сиромаштву и манипулисаности.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Терористу убицу Кујтима Фејзулаја из Беча обучавали у кампу за обуку терориста у Македонији

5 (3) Атентатор Кујтим Фејзулај (20), који је у понедељак увече у Бечу у терористичком …

Исламска држава објавила терористички рат Европи: Имају два циља, а могуће и нове мете

5 (3) Након вишеструких терористичких напада у Француској у којима је животе изгубило најмање четворо …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend