Интервју

Све земље Балкана са америчким и НАТО базама и инфраструктуром биће мета првог руског удара!

Сједињене Државе у основи контролишу све основне земље Балканског полуострва: Румунију, Бугарску и Грчку. Може се рећи да се све три налазе у потпуној зависности од САД. Иста је ситуација и са такозваном „државом Косово”, псеудодржавама Македонијом и Црном Гором – све су под најмоћнијим могућим утицајем, чак бих рекао – под отвореним диктатом САД

Србија засад још игра полунезависну улогу, али је њено руководство под најтежим могућим притиском са стране Запада који га уцењује (не)примањем у ЕУ. Уосталом, постепено почиње да попушта под тим пресингом

Губици које смо имали на Балкану крајем 80-их и 90-их година – сада нам се враћају као бумеранг који нас бије у потиљак. На жалост. Становништво Бугарске, Грчке и Србије у већини је пријатељски расположено према Русији. Проблем је у зависности њихових елита

Русија мора да буде много активнија и у економској сфери. Економски односи са тим земљама морају утицати на политичке односе. А не обрнуто

На територијама балканских држава већ су америчке и натовске војне базе. Руководства тих земаља морају схватати шта присуство тих база значи у случају заоштравања конфликта, у случају отпочињања војних дејстава. Прво: удар по тим земљама. По Црној Гори, Бугарској, Румунији и Грчкој

РУСКИ војни експерти сматрају да су на дневном реду САД и НАТО два основна питања – Украјина и Ирак. И да им је због тога важно да доминирају у црноморско-медитеранском региону, на Балкану и у Турској…

Леонид Решетњиков
Леонид Решетњиков

Балкан, наравно, поготово у светлу кризе у Украјини и због нестабилне ситуације на Блиском Истоку, игра веома велику улогу. А они који желе да искористе украјинску кризу за јачање својих позиција – САД и НАТО – на Балкану већ имају солидан учинак.

Сједињене Државе у основи контролишу све основне земље Балканског полуострва: Румунију, Бугарску и Грчку. Може се рећи да се све три налазе у потпуној зависности од САД. Иста је ситуација и са такозваном „државом Косово”, псеудодржавом Македонијом и псеудодржавом Црном Гором – све су под најмоћнијим могућим утицајем, чак бих рекао – под отвореним диктатом Сједињених Држава.

Посебно указујем да под америчку контролу прелази и Молдавија која је у суседству Балкана.

За Русију, која тежи мирном разрешењу украјинске кризе, ситуација је крајње неповољна.

Србија засад још игра полунезависну улогу, али је њено руководство под најтежим могућим притиском са стране Запада који га уцењује могућношћу примања/непримања у ЕУ. Уосталом, постепено почиње да попушта под тим пресингом.

Губици које смо претрпели на Балкану крајем 80-их и 90-их година – сада нам се враћају као бумеранг који нас бије у потиљак. На жалост.

Становништво Бугарске, Грчке и Србије у већини је пријатељски расположено према Русији. Проблем је у зависности њихових елита.

Од Запада је зависан значајан део грчке елите, а бугарска је подмитљива.

Шта у оваквој ситуацији треба да предузима Русија?

Русија мора да се врати на Балкан. Пре свега као хуманитарна сила.

Морамо тамо активно ширити своје присуство и тврђе и усмереније радити са руководствима тих земаља:

„Ако нисте способни да реагујете и изражавате расположење свог становништва, него само изражавате расположење Вашингтона и Брисела – онда ће и наши економски односи са вама бити грађени у складу са тим – све док не почнете да разумете шта нас не задовољава”.

Другим речима, Русија мора да буде много активнија у економској сфери. Економски односи са тим земљама морају утицати на политичке односе. А не обрнуто.

Пројекат Јужни ток је веома актуелан у Бугарској и Србији. Повољан је за обе. Међутим, бугарско руководство не издржава притисак САД.

Покушава да се пред нама оправда. Боји се. А зашто?

Буџет. „Обуставићемо вам финансирање” – плаши га ЕУ. А тада би се све срушило. Моментално.

Тешка перспектива је и пред српском економијом.

Исто се догађа и у Грчкој.

Ми не поклањамо никакву пажњу оснивању НВО у тим земљама, на формирамо своје информативно поље. Оно напросто не постоји.

Нема ни поља међуљудског општења, слабе су и научне везе – све се налази у полузапочетом или плумртвом стању.

Треба подржавати пре свега оне снаге – а оне тамо постоје – које наступају са позиција пријатељства и сарадње са Русијом.

Потребно је системско присуство. А ми се понашамо као са Украјином: закључили не споразум и обрадовали се. Нема нас више.

У Бугарској су ствари дошле дотле да Социјалистичка партија, која је на све изборе ишла са паролом сарадње са Русијом, сада својим кандидатима препоручује да из изборне кампање искључе и саму реч „русофилство”. Можете ли то да замислите?

Нећу ни да говорим о другим партијама. Ситуација је веома забрињавајућа.

На територијама балканских држава већ су америчке и натовске војне базе.

Руководства тих земаља морају схватати шта присуство тих база значи у случају заоштравања конфликта, у случају отпочињања војних дејстава.

Прво: удар по тим земљама. По Црној Гори, Бугарској, Румунији и Грчкој. Удар са стране Русије! Ми, политиколози, о томе отворено говоримо.

Балканске змеље су мете на првој лнији!

Пре неколико дана је конференцију за медије одржао лидер бугарског националног покрета „Русофили Бугарске” – Никола Малинов – који је рекао оно што у тој земљи нико није говорио током протеклих 20 година: „Бугари и Бугарке! Водите рачуна да са базама САД на својој територији сврставамо Бугарску у први фронт удара против… братске Русије која нам никада ништа лоше није урадила! А ипак смо пристали на те базе…”.

 

Пише: Леонид РЕШЕТЊИКОВ, директор Руског института за стратешка истраживања

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. VIDEO: Poruka „delija“ povodom Gej parade!

  Navijači Crvene zvezde na meču sa Novim Pazarom istakli su transparent kojima su jasno stavili do znanja šta misle o Gej paradi, koja je najavljena za 28. septambar.

  „Čekam daNE što ĆE doći za naŠE pobede nove sTAlno ću te bodriTI…”, istaknuto je na transparentu.

  „Delije“ su tokom meča uzvikivali „Peder gradom neće šetati“.

  Pogledajte poruku „severa“: http://www.youtube.com/watch?v=cYlPkjOwf_U VIDEO

 2. Подржавам овај став братске Русије , и ако на нашу жалост и Србија је на списку Руских ракетних удара , јер база Бонд стил се налази на територији Србије , на неких 80-100км од моје куће .

 3. „Obraz“ poziva na šetnju tokom gej parade!

  BEOGRAD

  Saopštenje „Obraza“

  Braćo i sestre!

  Mi imamo ponos. I znamo na koga i zašto smo ponosni.

  Naš ponos su srbski i ruski heroji i mučenici, umetnici i oficiri, naučnici i sportisti, majke i vojvode, državnici i Svetitelji. Naš ponos su oni čiji su životi uzidani u temelje srbske duhovnosti, kulture i državnosti, oni bez čije ljubavi i žrtve ni Srbi ni Srbija odavno ne bi postojali.

  Mi nikada nećemo pristati na ucene srbskih neprijatelja da zlo prihvatamo kao „dobro“, da greh proglašavamo „vrlinom“, da sramotu nazivamo „ponosom“.

  Zato vas pozivamo da u nedelju, 28. septembra, u 12 časova, prođemo zajedno ulicama srbske Prestonice — od Saborne crkve do Spomenika srbskim i ruskim braniocima Beograda — u istinskoj PARADI PONOSA, poštovanja i zahvalnosti prema boljima od sebe!

  U ime Srbije i Svetosavlja, na stogodišnjicu našeg ponosa zbog blistavih podviga na Ceru i Kolubari, pokažimo da srbski duh u nama nije poražen! Posvedočimo da smo istinski Srbi i Srbkinje, a ne ovce i volovi za klanje! Dokažimo da smo deo svetosavske Nacije, a ne beslovesnog stada!

  Prošetajmo ponosno prestonim Beogradom, čiji je obraz u Velikom ratu branio i odbranio major Dragutin Gavrilović, i pokažimo da nas nikakve ucene i pretnje ne mogu naterati na predaju i kapitulaciju.

  „Obraz Beograda, srbske prestonice, mora da bude svetao!“

  Za Krst časni i Slobodu zlatnu!

  Sve za Srbstvo, a Srbstvo ni za šta, stoji u saopštenju.http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2014/09/unnamed.png VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!