fbpx

Телохранитељ Александра Вучића који је његовом брату „правио друштво“ потегао пиштољ на жандарме!

0
(0)

Како „Вести“ незванично сазнају у безбедносним службама, један од војних специјалаца из Кобри који су обезбеђивали премијеровог брата Андреја Вучића, извадио је пиштољ који је имао за појасом. Када су жандарми видели оружје скочили су на њега и целу групу. Тог дела нема на снимку пуштеном у јавност. Међутим, види се окрвављена глава војног специјалца који је потегао пиштољ.

Целог дана полиција је имала проблема са војском. Само неколико минута пре овог инцидента, на неколико десетина метара даље у улици Светозара Марковића, примећене су две особе, од којих једна са аутоматском пушком. Полиција је одмах интервенисала у страху да је то неко ко ће пуцати у учеснике геј параде.

Алиби од министра

Министар одбране Братислав Гашић тврди да су повређени припадници „Кобри“ у спорном тренутку били са премијеровим братом да би му правили друштво.

– То је обезбеђење премијера Србије које се Андрејем пошло до куће премијеровог оца и мајке, не као обезбеђење, већ као пратња, да не би због те ситуације (геј параде) дошло до инцидента. Испоставило се да се инцидент догодио управо због тога – рекао је Гашић који је додао да војна полиција и Војно-безбедносна агенција истражују инцидент.
– Нису хтели да покажу легитимације. Полицајци су их привели и тек у Полицијској станици утврдили да је реч о војницима. Обезбеђивали су неког у згради испред које су били, али је чудно што одмах нису рекли да су припадници Војске Србије – каже извор „Вести“.

Међутим, премијер Александар Вучић тврди да су припадници Жандармерије тУкли његовог брата Андреја док је држао личну карту у руци. Тако је заправо демантовао медије који су наводили да је до инцидента дошло зато што је одбио да покаже личне исправе припадницима Жандармерије, као и људи који су били у његовом друштву – Предраг Мали, брат градоначелника Београда, и двојица припадника Кобри.

Вучић је изјавио: „Наравно да сам објективан.“

– Имамо снимак на коме се види да су дали легитимације, али о томе више нећу да говорим. Жао ми је што се многи радују нечијој несрећи, а да то неко ничим није заслужио – рекао је Вучић и потврдио да је обезбеђење носило оружје.

Он је, међутим, истакао да то оружје обезбеђење није употребило против Жандармерије.
Брат премијера Србије Андреј Вучић претходно је у писаној изјави такође одбацио тврдње да је одбио да се легитимише.

Неверица

– Претпостављам да ћете са одушевљењем да поздравите чињеницу да су неки полицајци рекли да је требало да их убију, али ћете рећи да сам за то крив ја или мој брат пошто је тражен затвор за неког Почучу који је тражио да неко буде пребијен, а ови ваљда треба да добију награду – рекао је премијер, да би у сличном маниру наставио обраћање новинарима:

„Жао ми је што не можете да верујете, не уклапа се у клише… „Још једанпут извините што се тај Андреј презива Вучић“.
– Нас четворица смо ишли ка стану мојих родитеља у Крунској улици и зауставила нас је јединица Жандармерије која нас је уредно легитимисала и мислим да је проблем настао због наших легитимација, а не због тога што смо било коме, било шта урадили, или нисмо поступили по њиховом наређењу – написао је млађи брат Вучић.

После конференције за медије у недељу, када је је премијер потврдио да је његов брат претучен и изјавио да он ни припадници обезбеђења неће подизати приватне тужбе против полиције због прекорачења овлашћења, чинило се да је стављена тачка на случај. Уследиле су, међутим, различите верзије догађаја по медијима.

По једној верзији, а на коју се позива лист „Данас“, постоји још један снимак на којем се види да је премијеров брат први напао полицајца. Позивајући се на незванични извор у нишкој Жандармерији, лист наводи да је премијеров брат желео да прође кроз полицијски кордон, али када му то није било дозвољено, ухватио је жандарма за униформу, запретивши да ће их све укинути.
Према тој верзији, један од припадника обезбеђења Андреја Вучића тада је извадио оружје, па су припадници Жандармерије почели да их туку. Исти извор тврди да су се Андреј Вучић и његово обезбеђење дали у бег, али их је нешто даље сачекала друга група жандарма, која је наставила интервенцију.

Снимак напада те друге групе се појавио у медијима, али не и онај део где се види и чује наводни вербални и физички напад Андреја Вучића на полицију. Такође се тврди да је снимак који потврђује ову верзију, а који је направила сама Жандармерија, извађен из камере и однет.

Наводно су жандарми овакав след догађаја у недељу испричали и премијеру пре него што се Александар Вучић на конференцији за штампу обратио јавности. У почетку је председник владе бурно реаговао, али се на крају смирио и понудио их кафом, тврди неименовани извор у нишком одреду српске Жандармерије.

Прозвана и опозиција

У писаној изјави Андреј Вучић је навео да не одустаје од придруживања кривичном гоњењу због неке његове кривице, већ због тога што „разуме тежину њиховог посла и нервозу због чувања оних које нису били ради да обезбеђују“.
Такође је додао и то да је којим случајем брат Бојана Пајтића или Борка Стефановића, да би јавност већ тражила смену премијера Вучића, ванредну седницу ЕК и СБ УН, „не би ли оцрнили Србију“.

 

Ј. Арсеновић – Вести

фото: А. Чукић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отпуштени жандарм Златко Гигић: Ми смо сада државни непријатељи број 1 (видео)

5 (10) Након шест година суђења, укидања пресуде, потом потврде и увећања казне, петорица нишких …

Синдикат запослених полиције најоштрије осуђује отказе дате припадницима Жадармерије

4.7 (13) Руководство синдиката најоштрије осуђује поступак кабинета министра полиције да се припадницима нишког одреда …

20 Коментара

 1. Delije: Vučiću pederu,izdao si Srbiju 29.09.2014 – http://www.youtube.com/watch?v=ZdRjoYnTHKg – VIDEO-

 2. Zato je „namazani“, odgovarajući na pitanja novinara: da li su „pratioci“ bili naoružani, za svaki slučaj NAGLASIO da su „pratioci (naravno) bili naoružani, ali da nisu potezali oružje“….iako ga za potezanje oružja niko nije ni pitao!

 3. Тон? Иде!
  Ветар? Иде!
  Црвени кармин? Стављен!
  Жандармерија? Спремно!
  Дајте пендреке!
  Вучићев брат? Спреман, господине…
  АКЦИЈА!!! 😀

 4. Nisu ono nikakve batine,a i da nisu tražili nebi ni dobili.

 5. Uzas kako zele neki da bahatos divljih zandarma opravdaju i to sve logimkom koja zaista nema nikakvog smisla.

 6. Nije mi nikako jasno kako je moguce na tako opremljenu i oruzanu silu izvaditi pistolj.To bi bilo ravno ludilu,i gotovo neverovatno.Razmislite

 7. Dragane, a Vi se verovatno u sve razumete.
  Stevan je pre mesec dana ubijem verovatno iz praćke posto je Vama neverovatno da neko potegne oruzje na pripadnika žandarmerije.

  • … naravno a si u pravu, žandari su vidljivo obučeni u uniformama koje predstavljaju poredak i državu a potezanje oružija na lice koje je bilo na zadatku nije nimalo nebitna stvar. U slučaju da iz grupe jedno lice potegne oružije, ko može garantovati da i druga lica nemaju oružije ili bilo kakve namere po pitanju narušavanja javnog reda i mira a u ovom slučaju i bezbednosti cele države. Prekomerna upotreba sile se smatra ako su prestali razlozi za njenu primenu (mislim na silu tj. pendrek) …. da su ostali i ponašali se po naređenju policajaca, verovatno svega ovoga ne bi ni bilo. Dobro je po meni što niko nije obraćao pažnju na učesnike skupa i nije prema njima upotrebio nikakvu silu jer su im po mom mišljenju na taj način umanjili značaj održavanja iste…
   Još da im i mediji nisu pridali toliki značaj, većina stanovnika Srbije ne bi ni znala da se tamo neki ološ šeta ulicama Beograda. Mislim da je ovo bio jedan od načina da se skrene pažnja na održavanje tzv. „manifestacije“ i da se malo destabilizuju odnosi unutar države u bezbednosnom sektoru.

 8. Стефан Јакшић

  Можемо ли да видимо тај снимак што вучић спомиње, чисто да се и ми сами уверимо, да не морамо да му верујемо на реч. Иначе, то опраштање што су му тукли брата дебело смрди. Ако је невин, што им опрашта. А, ако им опрашта за брата, чему ми да се надамо, може свако да нам ради шта хоће, вучић ће им опростити. Или можда већ јесте.

 9. koji moron od telohranitelja ako je na zandarmeriju potegao pistolj?

 10. Жандарм Флека који је батинао Вучића страх и трепет у Нишу?

  Предраг Мијатовић звани Флека (35) жандарм је који се види на снимку пребијања Андреја Вучића и који га је сустигао и задао му последњи ударац по бубрезима.

  Поред Флеке, који је родом из Врањске Бање, због пребијања Вучића, Малог и припадника јединице „Кобре“, суспендовани су Раде Матић, Предраг Ћирковић, Далибор Ђорђевић и Драган Савић, сви из нишког одреда Жандармерије.
  Флека је командир специјалистичке чете нишке Жандармерије,Суспендовани Матић, Ђорђевић и Савић су припадници чете за подршку и они су на видео снимку у светлим маскирним униформама, док су Митровић и Ћирковић из специјалистичке чете са маскама у црним униформама.специјалистичка чета нишког одреда чији је командант Сеад Коштић позната по суровости и да „они прво бију, а онда питају како се зовеш

  • Pero, narod je zatucan i veoma glup , primice sta mu kaze stampa kako im usade u mozak , znas neko je licno video sve ovo pa sad oni ce pisati verzija milion ali svi mi znamo tj manji deo nas istinu a ostalo pisace sutra novine da su imali bombe za pojasom pa podrsku iz svemira i to ce narod da upije jer su ovce sede kuci danas pisu jedno sutra drugo pa zatim trece , nazalost to je tako prave se pametni a ustvari dalje od maste i lazi nevide

 11. семенке кикирики ајмо занимација за вилице…… , нагледаћемо се андреја ове јесени . а за касније видећемо иде зима иду сметови, смислиће нешто наш холивоод у продукцији пинка и нове америчке N1

 12. na snimku sam video ‘ glok’ kasnije nema no gloka ni snimka?!
  koperfild umešao prste ?!!

 13. Svi su isti ispred zakona rece VUCIC pa cak i on ali nije tako videlose kada je bila okupacija Beograda za vreme pederske setnje ! Zasto je andriji bilo potrebno da ima telohranitelje i to jos iz kobri zna se koga cuvaju kobre samo ne obicne gradjane snimci koji su bili postavljeni na raznim stranicama pokazuju da zandari nisu bili krivi za taj sukob nego imam ja brata premijera sta mi mozete jeste zalosno ali zakon je pravljen da se samo oni sacuvaju i da im niko ne moze nista za narod ih boli briga dele plate po nekoliko stotina hiljada a narod nema sta da jede bruka i sramota za sadasnj vlast kao spasavaju Srbiju ! Sada posle ovog komentara mogu da ocekujem Vucicevu policiju na vrata da hapse narod koji govori slobodno gde je tu sloboda kao Nikaragva smo i gori od nje

 14. Boli premijera neka stvar za narod bitno da je njegov brat bog i batina… Ma u zatvor oboicu… Upropastice i ovo malo sto je ostalo…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *