Теткин дезертер напада часне војнике и оптужује их да лажу

0
(0)

Војни синдикат Србије упутио је јуче отворено писмо РТС и генералном директору Јавног сервиса Драгану Бујошевићу, оптуживши их да су необјективно и пристрасно пренели саопштење Министарства одбране и без икаквог доказа оптужили синдикат да лаже!

Министарство одбране негирало је наводе ВСС да је Нацрт закона о изменама и допунама Закона о Војсци донет у тајности по хитном поступку, а РТС је, како наводи синдикат, без икакве провере то и објавио.

– Данас је ВСС у саопштењу Министарства одбране оптужен и пресуђено му је на РТС да лаже! Оптужени смо да не постоји нацрт закона којим су на мала врата и тајно, на штету припадника Војске Србије, извршене измене и допуне Закона о Војсци Србије – истиче се у саопштењу Војног синдиката које је потписао његов председник Новица Антић.

Наглашено је да би овакав закон био јединствен у свету јер би министар одбране практично постао „газда српској војсци“, као да му је војска дедовина. Синдикат је оштро напао министра одбране Александра Вулина:

– Оптужио нас је дезертер који није служио војску, идолопоклоник коме је најважнија реформа по доласку на чело Министарства одбране била качење слика вође да би сакрио малверзације и криминал са фондовима за ратне ветеране. Оптужио нас је светски путник који је 23 пута ишао до Канаде по неке паре од тетке. И не чуди нас да нас је такав оптужио. Али смо у шоку где нам је пресуђено – на РТС!

ВСС замера РТС што им није пружена прилика да доставе доказ о закону на који су упозоравали.

– ВСС чине часни и поштени официри, подофицири и војници, који су своје животе протеклих година жртвовали за будућност Србије и сада то чине..

Министар ради шта му је воља

ВСС је јавности доставио Закон о изменама и допунама Закона о војсци Србији, који није заведен, а који, кажу, потврђује њихове наводе о министру.

– Доноси план истраживања и развоја за средства наоружања и војне опреме и уређује начин и поступак истраживања развоја производње, промета и набавке наоружања и војне опреме за потребе ВС – само је један од 39 нових чланова.

Курир.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Србијом влада хистерик, игра се са страхом грађана“

5 (19) Председник Покрета „Доста је било“ (ЂБ) Саша Радуловић оценио је да је Србија …

Војни синдикат: Вулинов егзибиционизам и штеточинско руковођење подривају борбену готовост Војске Србије

5 (3) Војни синдикат Србије (ВСС) саопштио је да је тужио министра одбране Александра Вулина …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend