THE NATIONAL JOURNAL: Обама може увући САД у рат са нуклеарном силом каква је Русија

0
(0)

Научни сарадник Бругингсовог института Џереми ШАПИРО: „У најбуквалнијем смислу, ризикујемо отпочињање трећег светског рата због Украјине, а то нам уопште није потребно“

Сергеј МИХЕЈЕВ, директор московског Центра за политичке технологије: Не видим никакву перспективу за обнављање сарадње Русије и Запада. Позиција Запада је апсолутно промишљена. На Западу одлично схватају да Русија има интересе на целом спостсовјетском простору, а и у неким другим регионима света. Американци знају да би признавање наших интереса за њих значило ограничавање сопствених, а они немају намеру да то чине

БАРАК Обама је у крајње тешкој ситуацији. Он је САД већ уплео у конфликте у Либији и Сирији, али би конфликт са Русијом, која је нуклеарна сила, био нешто сасвим друго – објавио је амерички The National Journal.

Још је указао: да Владимир Путин има велико искуство у вођењу спољне политике које председник САД нема, а још руски лидер „повлачи потезе које Обама не може да прочита“.

„Украјинска криза је најважније питање за Обамину спољну политику и он себи не може дозволити грешку. С једне стране, не може објавити да Украјина није у зони америчких стратешких интереса, а са друге – не жели оружани конфликт са Русијом. Поврх свега, наоружавање Кијева ће Москва оценити ако отворену америчку интервенцију у Украјини, а то може испровоцирати Русију да у Украјину уведе трупе. То водило оружаном конфликту две земље, који је био избегнут и у време хладног рата“ – оценио је The National Journal.

Још је цитирао ово упозорење научног сарадника Бругингсовог института Џеремија Шапира: „У најбуквалнијем смислу, ризикујемо отпочињање трећег светског рата због Украјине, а то нам уопште није потребно“.

Мрачне облаке у односима између Русије и Запада види и Сергеј Михејев, директор московског Центра за политичке технологије:

„Не видим никакву перспективу за обнављање сарадње Русије и Запада. Позиција Запада је апсолутно промишљена. На Западу одлично схватају да Русија има интересе на целом спостсовјетском простору, а и у неким другим регионима света. Американци знају да би признавање наших интереса за њих значило ограничавање сопствених, а они немају намеру да то чине“.

Други руски експерт – политиколог Павел Данилин – допушта побољшавање односа са неким европским земљама, али не са ЕУ као целином:

„У Европи расте забринутост због стања у којем је Украјина јер се схвата да је кијевски режим све ближе економском краху. Европа не жели да поред себе има црну рупу, па се заиста може у перспективи рачунати на неко поправљање односа са неким земљама. Али, само са неким. САД врше притисак на ЕУ да не прави компромисе са Русијом“.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ричард Хас: Ако постамеричка ера има датум почетка – онда је то 6. јануар 2021.

4.5 (4) * Шеф америчког савета за спољне односе Ричард ХАС, који је близак и …

Твитер трајно блокирао налог председника САД Доналда Трампа

5 (2) * Дубока држава све жешће `гази` Доналда Трампа. Да му до краја мандата …

6 Коментара

  1. Kamo srece da je tako da vise ne gledamo americke filmove.

  2. Svasta moze da bude Kraj se nevidi ,i a pocetak da

  3. i onda nestao ceo svet i svi njihovi snovi za nekom dominacijom.

  4. Pa vi od obaranja onih vaših fantoma – igračaka iznad Sirije više nemožete ni da prdnete !!! Od sramote i smejanja celog sveta ostaje vam samo stupidni pokušaj rovarenja po bivšoj Ukrajini. Samo ste napravili još jedno veliko sranje , pre svega sami sebi. Krim ode dok si reko keks, sada ste u Crnom moru samo mete bez odbrane . Tako to Rusija radi, skalperskim potezima. Pokupite prnje dok je još moguće i pobijaj te se u toj vašoj stupidnoj amaerici. Stvaarno ste glupi , mnogo mnogo glupi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend