Ти ћеш убицо, кољачу и терористо да причаш о геноциду?

0
(0)

Бивши командант Армије БиХ Насер Орић је за Н1 коментарисао буру коју је покренула његова изјава на предавању у Зеници и реакције које су уследиле након тога. Он каже да ниједног момента није позивао на рат.

„Ово је дошло као кец на десетку у свим тим политичким структурама да перу своју савест. Ја сам пре свега причао на промоцији књиге, о томе шта једна породица проживљава у средњем Подрињу. Само смо причали о тим стварима, тим временима и поређао сам историјске чињенице како се шта дешавало у прошлости“, казао је Орић.

Додао је да ниједног момента није позивао на рат.

„Позивам ОХР и америчку амбасаду да виде тај клип и погледају шта сам причао. Ниједног момента нисам позивао на рат, не знам зашто су се Срби нашли прозваним. Је л’ то ми не смемо да причамо о геноциду? Нек ми неко каже смемо или не? Је л’ забрањено да причамо нашој деци да је средње Подриње побијено од те и те стране итд? Ја ништа нисам никога прозвао, ниједну страну. С друге стране, цитирао сам њиховог угледног академика Матију Бећковића, који је једном приликом казао кад су га питали за његове ријечи, каже: ‘Знате шта, код мене у селу комшија има бољу краву и пуно је боље ривалство било међу нама. Ја сам увек ћерао своју краву да буде боља од његове, тако исто и ја ћерам своје да буду бољи. Шта је ту лоше?’ Ако је то забрањено, нека кажу да је забрањено и повуку те књиге“, рекао је Орић.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Неке вакцине иза којих стоји Бил Гејтс убијају и шире заразе које тобоже сузбијају

4.6 (9) * Све је више доказа да крчи пут обавезној планетарној вакцинацији * Студија из 2017. показала да …

Сестра страдале на наплатној рампи Дољевац: Хоћу да видим оригинални снимак судара и тражим доживотно издржавање. Остала сам инвалид и без посла после 30 година

4.5 (10) ДА могу да вратим време, волео бих да тај 31. јануар није ни …

Један коментар

  1. Чуди ме како нико не упуца овог убицу, злочинца???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *