Ти ђубре шпијунско и издајничко имаш смелости да се појавиш у јавности?!

3.7
(25)

Сматрам даје Слободан Милошевић један од најзаслужнијих за губитак Косова и Метохије јер није прихватио стручно мишљење компетентног сарадника који је ратовао на простору Хрватске, БиХ и био челни војник ВЈ, који му је недвосмислено доказивао да у контексту односа међунароних снага ратом не може решити проблем КиМ – истиче генерал-пуковник Момчило Перишић.

– Милошевић је послушао политичаре-националисте, генерале каријеристе и авантуристе који су му говорили ,,само да ми почнемо рат, а уз помоћ Руса ко зна ко ће га завршити. Кад је осетио бомбе у свом дворишту, опет уз наведене,,лажне хероје’ прихватио је капитулацију кроз Кумановски споразум, тачније, његов део под називом ,,војно-технички“, који јавности није предочен, а дуго га је крио. Многии сада не знају његов садржај, а он је безусловна капитулација КиМ.
Перишић наводи да је кључни разлог за његову смену, како је написано на седмој седници ВСО, што је дуго био начелник Генералштаба ВЈ.

„Милошевић је тада рекао да би после избора могао да будем министар одбране СРЈ. Стварни разлог моје смене је што сам имао чврст став да се у рат не сме ићи без изгледа на успех, односно да ако у рат морамо ући, онда ићи татално до краја, као у Вијетнаму. После капитулације на КиМ он је са својим послушницима прогласио победу над НАТО и они су га натерали на превремене председничке изборе, говорећи да ће сигурно победити кад је,,добио“ рат. Једино се Горица Гајевић одважила да каже да то није тачно, због чега ју је гађао пепељаром која мује била при руци. Уследило је бомбардовање“,ре као је Перишић у интервјују за С. Телеграф.

Милошевић је тада рекао да би после избора могао да будем министар одбране СРЈ. Стварни разлог моје смене је што сам имао чврст став да се у рат не сме ићи без изгледа на успех, односно да ако у рат морамо ући, онда ићи татално до краја, као у Вијетнаму. После капитулације на КиМ он је са својим послушницима прогласио победу над НАТО

Одговарајући на питање да ли смо могли да добијемо рат да се борба водила на копну, Перишић је рекао да је три месеца после његове смене дошло до „агресије НАТО на СРЈ и то без одлуке СБ УН, што је криминално дело“.

– ВЈ је спремно дочекала агресију јер се припремала од јуна 1998, када смо направили план одбране и издали директиву, а одлука о томе је на петој седници ВСО, где се види шта сам рекао.

Срећан сам што јеВЈ показачла жилавост и отпорност, што није разбијена како је НАТО очекивао, али сам тужан што је непоражена, понижена капитулантском одлуком, повучена са КиМ, а голорук српски народ увучену рат безумним што је ВЈ по одлукама државног и во јног врха СРЈ, а потом од тог истог врха остављен на милости немилост албанским терористима, док су виновници те несреће славили победу поделама на хиљаде ордења и медаља. НАТО није имао потребу да изводи копнену операцијуи да уводи своје копнене снаге, кад су за њих то одрадили албански терористи, касније ОВК уз помоћиз Албаније. Да су стварно били решени и принуђени да иду у рат, ратовали би дуго. Да је постојала могућност сукоба са копненим снагама НАТО, до изражаја би дошао народ који је био спреман да се брани, а такав народ не може бити поражен. Српски војник показао би своју величину каоу Првом и Другом светском рату и осталим ратови- ма, а међународно јавно мњење би се постепено, али сигурно окретало у нашу корист.

Курир.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протојереј Јован Пламенац: Бебин „Удар“ – овај пут – слабо удара

5 (3) Бебо, Бебице, овај Твој „Удар“ не удара, он – млатиња. Очито, направљен је …

Маровићу, ђубре једно СМРДЉИВО, јебо те Мило и идиот који ти је понудио уточиште у Србији!

3.3 (7) БИВШИ високи функционер Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозар Маровић, који је у Црној …

3 Коментара

  1. Курир, новине, генерал, војник, издајник, може ли се направити процена ко је већа штеточина? Како је толико зло зачето међу нама Србима? Колико дуго ће бити подржавано кроз медије?

  2. barabo izdajnicka, ili sto rece jedan ovdasnji delija ,,pizdajnicka,, sad ti smeta milosevic a gde ti bi da vojsku povedes i protiv svojih kolega , pizdajnickih,, i spases zemlj od totalne kapitulacije. — ma sve vas generale treba postrojiti pa usranom motkom biti, pa na prinudni rad rasporediti. — kako vidim, losem kurcu i dlake smetaju; znamo mi ko je milosevic a ko si ti. — nego sakri se smrade i okopavaj bascicu. — al kako vidim spreman si i caru guzicaru sluziti samo da bi dzaba leba jeo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend