Насловна / Србија / Ти си ЦРВЕНИ БАНДИТУ са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ све то потписао и дао шиптарима а да за узаврат нисте добили НИШТА!
Ти си ЦРВЕНИ БАНДИТУ са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ све то потписао и дао шиптарима а да за узаврат нисте добили НИШТА! 1

Ти си ЦРВЕНИ БАНДИТУ са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ све то потписао и дао шиптарима а да за узаврат нисте добили НИШТА!

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је главна препрека за компромисно решење косовског питања решеност Приштине да наступа са максималистичким циљевима.

Он је нагласио да Албанци не желе компромис и мисле да је решење да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и да још добију, како они називају „источно Косово“ – Прешево, Бујановац.

– То апсолутно није могуће. У овом тренутку је неизвесно рећи када се може очекивати да се дође до неког оквирног споразума који би означио неко могуће решење, на коме би се заснивали наши односи у наредном периоду – рекао је Дачић за РТС.

Према његовим речима, појединцима у Србији, али и у међународним круговима смета то што је позиција Београда „значајно промењена“.

Говорећио о подели Косова као могућем решењу, Дачић је рекао да је то његово лично мишљење, али да су о томе говорили и Добрица Ћосић и Зоран Ðинђић.

– Био сам присутан када је саопштавано саветодавно мишљење Међународног суда у Хагу о Косову и када су најближи Тадићеви људи говорили “добро да једном решимо то питање“. Онај ко се противи том решењу, сматра да је боље независно Косово да буде јединствено“, нагласио је он.

Дачић је додао да „само слепац не види“ да је све што се сада дешава покушај стварања велике Албаније.

– Неко је рекао да је Косово Јерусалим – јесте Јерусалим, али српски Јерусалим. Говоре о томе да ми нисмо ни постојали на Косову, да су постојали само Албанци. Ми морамо да се боримо да сачувамо народ који тамо живи. Ако нема народа тамо, не можемо да одбранимо наше националне интересе – нагласио је шеф српске дипломатије.

Он напомиње да никада нико током дијалога Београда и Приштине није поменуо са српске стране да ће признати независност Косова, нити да ће Косово добити место у УН.

– Ми настављамо борбу за повлачење признања. Даноноћно радимо на томе. Ако неко има друго компромисно решење нека га предложи – нагласио је Дачић.

Он је указао да је пробијен рок за стварање Заједнице српских општина, да представници Приштине одуговлаче јер доживљавају ЗСО као нову Републику Српску.

Дачић, међутим, подсећа да је споразум потписан у Бриселу и да је стварање ЗСО гарантовала ЕУ која сада има обавезу да то спроведе.

Вестионлине, Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Предраг Поповић: Александар Вучић поручује да га само смрт може одвојити од власти 11

Предраг Поповић: Александар Вучић поручује да га само смрт може одвојити од власти

Нуди своју главу на пању, боље је вешање. Александра Вучића само смрт може одвојити од …

DONOV SUPPORT 13

DONOV SUPPORT

„НЕША support“, војвођански вишедеценијски доказани борац против „српског фашизма“ и нарочито против СПЦ као носиоца …

2 Коментара

  1. Budalastina je reci, a kamo li napisati „Tи cи ЦРВЕНИ БАНДИТУ са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ све то потписао и дао шиптарима а да за узаврат нисте добили НИШТА!“
    Znaci, da je veleizdaja prihvatljiva samo ako se DOBIJE NESTO? Pa, novinari, znate li vi uopste sta pisete i kakve poruke saljete u narod? Zar ne shvatate da ovakvim pisanjem vi direktno podrzavate izdaju, kradju i sve ostale kriminalne radnje koje, ako su odradjene kako treba, donose korist, tj. NESTO?
    Koji li ste vi degenerici?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *