Ти смраду са твојим шефом Вучићем ту Велику Албанију правиш!

0
(0)

БЕОГРАД – Укидање границе између Србије и Албаније је покушај анексије, изјавио је министар одбране Александар Вулин. Невероватно је да се сада тако нешто ради, али као што видите није то нешто што не очекујемо од стране Албаније, од Едија Раме, од Харадинаја.

Међутим, на то цео свет ћути, цео свет се прави да се то није десило. Није Рама рекао да ће укинути границе између држава, он укида границе између Албанаца. Рекао је отворићу границе према Црној Гори, Северној Македонији, Грчкој, тамо где живе Албанци. Он прави „велику Албанију“, рекао је Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Он наводи да на то упозорава годинама и да га некад оптужују да је присталица теорије завере, некада говоре да се свађа са суседима. „Где сам ја то погрешио? Ја сам апсолутно у праву, они праве ‘велику Албанију’ и на нама је да се супротставимо. Морамо што пре имати чврсту брањену границу да ‘велика Албанија’ престане већ једном да се шири. Оно што је посебно занимљиво је то што Брисел и НАТО ћуте, они су то и хтели и подржали. То Албанци никада не би урадили без њих“, казао је Вулин.

Он напомиње да се у Тирани припрема преговарачки тим за дијалог са Београдом, а колико пута су рекли „Срби на Косову треба да воде самосталну политику, немојте да се Београд меша“.

„А Тирана може да се меша? То је сасвим у реду? Слушајте шта нам бране, то радите. Срби морају да решавају своје национално питање а национално питање ће се решавати тако што водимо рачуна о целом српству и тако што се одлуке за све Србе доносе у Београду. Нигде другде. И доносе се заједно“, подвукао је министар Вулин.

Поручио да би волео да председник Србије Александар Вучић успе да се избори за разграничење. „Шансе за договор са Албанцима су скоро никакве. Ако их је некада и било, после ових реакција НАТО и ћутања ЕУ, вероватно да нема више никакве шансе“, закључио је министар.

Поручио је да не треба да се бринемо због опасности од формирања тзв. војске Косова. „Војска Србије је довољно јака да победи много јаче, бројније и моћније војске него што је та паравојска коју праве на Косову и Метохији. Они су нама дали поруку шта хоће са нама. Шта ако једног дана буду довољно јаки да нас угрозе? Њихова порука је јасна – направили смо војску која ће заратити са Србијом. Оно што ме посебно брине јесте што ћуте и Црна Гора и Македонија“, нагласио је Вулин.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мирослав Ивановић: Очигледно да постоји заинтересованост да се Оливерово убиство не реши (видео)

5 (1) Мирослав Ивановић, брат Оливера, каже да је оптужница на Косову враћена на дораду …

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

2 Коментара

  1. Ne laprdaj budalastine klempavi metiljavko sto vojsku nisi sluzio, gukaro jedna srmdljiva.
    Mi sve vidimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend